Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3562 kcal
Bílkoviny 182 g
Cukr 428 g
Tuky 101 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Do malých kukuřičných tortill můžete zabalit úplně cokoli. Ugrilujte maso i různé druhy zeleniny, připravte dip a nechte hosty, aby si tuhle stavebnici sestavili sami.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
nakrájená na kousky
cibule červená 1 ks
na čtvrtky
paprika červená 2 ks
podélně rozpůlená, zbavená semínek, na proužky
jarní cibulka 1 svazek
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
vymačkaná šťáva
tortilla 8 ks
malá, kukuřičná
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
chilli omáčka ostrá
k podávání
limeta
klínky k podávání
Na marinádu
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 3 stroužky
oloupaný
kurkuma (mletá) 1 ČL
rajčatová passata 2 PL
jogurt bílý 200 ml
lze použít i zakysanou smetanu
paprika sladká 1 ČL
mletá + trocha navíc na posypání
sůl 2 ČL

1 Na marinádu rozmixujte cibuli a česnek najemno a přes plátno z nich vymačkejte šťávu do misky. Přidejte k ní ostatní přísady na marinádu, promíchejte a vložte kuřecí maso. Zakryjte a dejte marinovat – minimálně na 1 hodinu, ale klidně přes noc.

2 Druhý den napichujte kousky kuřete na špejle nebo grilovací jehly (pokud používáte špejle, namočte je do studené vody). Rozpalte gril na střední teplotu a opékejte na něm špízky ze všech stran – během grilování je můžete potírat marinádou – asi 10–12 minut. Zároveň opékejte také červenou cibuli, proužky papriky a celé jarní cibulky.

Grilovanou cibuli smíchejte s citronovou šťávou a dejte do misky. Do jiné misky vložte grilované paprikové proužky – můžete z nich sloupnout kůži –, promíchejte je s olejem, osolte a opepřete. Na větší talíř rozložte grilované cibulky a špízky. Na stůl přidejte i kukuřičné tortilly rychle opečené na grilu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit