Do malých kukuřičných tortill můžete zabalit úplně cokoli. Ugrilujte maso i různé druhy zeleniny, připravte dip a nechte hosty, aby si tuhle stavebnici sestavili sami.
Suroviny
1 Na marinádu rozmixujte cibuli a česnek najemno a přes plátno z nich vymačkejte šťávu do misky. Přidejte k ní ostatní přísady na marinádu, promíchejte a vložte kuřecí maso. Zakryjte a dejte marinovat – minimálně na 1 hodinu, ale klidně přes noc.
2 Druhý den napichujte kousky kuřete na špejle nebo grilovací jehly (pokud používáte špejle, namočte je do studené vody). Rozpalte gril na střední teplotu a opékejte na něm špízky ze všech stran – během grilování je můžete potírat marinádou – asi 10–12 minut. Zároveň opékejte také červenou cibuli, proužky papriky a celé jarní cibulky.
3 Grilovanou cibuli smíchejte s citronovou šťávou a dejte do misky. Do jiné misky vložte grilované paprikové proužky – můžete z nich sloupnout kůži –, promíchejte je s olejem, osolte a opepřete. Na větší talíř rozložte grilované cibulky a špízky. Na stůl přidejte i kukuřičné tortilly rychle opečené na grilu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mexické menu: Tortilly, tacos a další mexické pochoutky 16x jinak(16 receptů)
- 7x maso na gril(8 receptů)
- 12x kuřecí špízy(12 receptů)
- Tacos krok za krokem: Jednoduché mexické jídlo, které má mnoho obměn(21 receptů)
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů)