Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3562 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 428 g
Tuky 101 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do malých kukuřičných tortill můžete zabalit úplně cokoli. Ugrilujte maso i různé druhy zeleniny, připravte dip a nechte hosty, aby si tuhle stavebnici sestavili sami.

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
nakrájená na kousky
cibule červená 1 ks
na čtvrtky
paprika červená 2 ks
podélně rozpůlená, zbavená semínek, na proužky
jarní cibulka 1 svazek
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
vymačkaná šťáva
tortilla 8 ks
malá, kukuřičná
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
chilli omáčka ostrá
k podávání
limeta
klínky k podávání
Na marinádu
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 3 stroužky
oloupaný
kurkuma (mletá) 1 ČL
rajčatová passata 2 PL
jogurt bílý 200 ml
lze použít i zakysanou smetanu
paprika sladká 1 ČL
mletá + trocha navíc na posypání
sůl 2 ČL

1 Na marinádu rozmixujte cibuli a česnek najemno a přes plátno z nich vymačkejte šťávu do misky. Přidejte k ní ostatní přísady na marinádu, promíchejte a vložte kuřecí maso. Zakryjte a dejte marinovat – minimálně na 1 hodinu, ale klidně přes noc.

2 Druhý den napichujte kousky kuřete na špejle nebo grilovací jehly (pokud používáte špejle, namočte je do studené vody). Rozpalte gril na střední teplotu a opékejte na něm špízky ze všech stran – během grilování je můžete potírat marinádou – asi 10–12 minut. Zároveň opékejte také červenou cibuli, proužky papriky a celé jarní cibulky.

Grilovanou cibuli smíchejte s citronovou šťávou a dejte do misky. Do jiné misky vložte grilované paprikové proužky – můžete z nich sloupnout kůži –, promíchejte je s olejem, osolte a opepřete. Na větší talíř rozložte grilované cibulky a špízky. Na stůl přidejte i kukuřičné tortilly rychle opečené na grilu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit