0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3562 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 428 g
Tuky 101 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do malých kukuřičných tortill můžete zabalit úplně cokoli. Ugrilujte maso i různé druhy zeleniny, připravte dip a nechte hosty, aby si tuhle stavebnici sestavili sami.

Suroviny

nakrájená na kousky
cibule červená 1 ks
na čtvrtky
paprika červená 2 ks
podélně rozpůlená, zbavená semínek, na proužky
jarní cibulka 1 svazek
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vymačkaná šťáva
tortilla 8 ks
malá, kukuřičná
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
chilli omáčka ostrá
k podávání
klínky k podávání
Na marinádu
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 3 stroužky
oloupaný
rajčatová passata - pyré 2 PL
lze použít i zakysanou smetanu
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá + trocha navíc na posypání
sůl 2 ČL

1 Na marinádu rozmixujte cibuli a česnek najemno a přes plátno z nich vymačkejte šťávu do misky. Přidejte k ní ostatní přísady na marinádu, promíchejte a vložte kuřecí maso. Zakryjte a dejte marinovat – minimálně na 1 hodinu, ale klidně přes noc.

2 Druhý den napichujte kousky kuřete na špejle nebo grilovací jehly (pokud používáte špejle, namočte je do studené vody). Rozpalte gril na střední teplotu a opékejte na něm špízky ze všech stran – během grilování je můžete potírat marinádou – asi 10–12 minut. Zároveň opékejte také červenou cibuli, proužky papriky a celé jarní cibulky.

Grilovanou cibuli smíchejte s citronovou šťávou a dejte do misky. Do jiné misky vložte grilované paprikové proužky – můžete z nich sloupnout kůži –, promíchejte je s olejem, osolte a opepřete. Na větší talíř rozložte grilované cibulky a špízky. Na stůl přidejte i kukuřičné tortilly rychle opečené na grilu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč