Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1549 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 38 g
Tuky 141 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle jednoporcovka je ozdobou každé grilovací party – není nic efektnějšího, než když každému z hostů servírujete celou rybu. Když máte hostů víc, jednoduše vynásobte ingredience.

Suroviny

pstruh 1 ks
vykuchaný a očištěný
sůl mořská
máslo 1 plátek
vychlazené
rozmarýn 3 snítky
tymián 2 snítky
citron 3 plátky
+ další na případné grilování
rostlinný olej
na potírání

1 Pstruha osolte zvnějšku i uvnitř. Dovnitř vložte plátek másla, 2 snítky rozmarýnu, všechen tymián a nakonec i plátky citronu – nevadí, když budou koukat ven. Pstruha potřete zvenku lehce olejem a rozpalte gril.

2 Rybu vložte na rozpálený gril a opékejte po každé straně asi 8 minut – při otáčení buďte opatrní a rybu obracejte vždy „zády“ dolů, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete pstruha lehce potírat olejem pomocí poslední snítky rozmarýnu – získá tak vypečenou kůžičku a jemnou bylinkovou chuť i zvnějšku. A můžete ogrilovat i další plátky citronu a pstruha jimi ozdobit na talíři.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit