0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1549 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 38 g
Tuky 141 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle jednoporcovka je ozdobou každé grilovací party – není nic efektnějšího, než když každému z hostů servírujete celou rybu. Když máte hostů víc, jednoduše vynásobte ingredience.

Suroviny

pstruh 1 ks
vykuchaný a očištěný
sůl mořská
máslo 1 plátek
vychlazené
rozmarýn 3 snítky
tymián 2 snítky
citron 3 plátky
+ další na případné grilování
rostlinný olej
na potírání

Postup

1

Pstruha osolte zvnějšku i uvnitř. Dovnitř vložte plátek másla, 2 snítky rozmarýnu, všechen tymián a nakonec i plátky citronu – nevadí, když budou koukat ven. Pstruha potřete zvenku lehce olejem a rozpalte gril.

2

Rybu vložte na rozpálený gril a opékejte po každé straně asi 8 minut – při otáčení buďte opatrní a rybu obracejte vždy „zády“ dolů, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete pstruha lehce potírat olejem pomocí poslední snítky rozmarýnu – získá tak vypečenou kůžičku a jemnou bylinkovou chuť i zvnějšku. A můžete ogrilovat i další plátky citronu a pstruha jimi ozdobit na talíři.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit