Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s grilovaným melounem

Novou hvězdou grilu se stává… Vodní meloun! Na ohni totiž lehce zkaramelizuje. Navíc kombinace sladkého a slaného je prostě skvělá!

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Salát

Ingredience

    • 1 malý vodní meloun
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžičky limetové šťávy
    • 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
    • špetka soli
    • 1 okurka, nakrájená na plátky
    • 1 hrnek rozdrobené fety

     

Příprava jídla

1 Meloun rozkrojte podélně na polovinu, tu poté opět podélně na polovinu. Vzniklé čtvrtky nakrájejte na trojúhelníčky cca 2–3 cm silné a seřízněte z nich slupku. Potřete je z jedné strany olivovým olejem a zprudka grilujte zhruba 4 minuty.

2 Promíchejte zbylý olivový olej, limetovou šťávu, citronovou kůru a sůl. Vmíchejte okurku a podávejte s melounem a fetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

Krkovička v pivu

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Uzený rostbíf

Grilované batáty

Grilovaný naan s bylinkami a sýrem

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Grilované plněné papriky

REKLAMA

Přidat komentář