Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované lilky s pastou miso a s naloženou ředkví
Grilované lilky s pastou miso a s naloženou ředkví
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Grilované lilky s pastou miso a s naloženou ředkví

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 367 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 64 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použít můžete jen podlouhlé baby lilky, nebo směs kulatých a podlouhlých. Podávejte jako efektní předkrm či s dušenou rýží klidně jako hlavní chod! 

Související recepty

Suroviny

saké
hnědý cukr 25 g
světlá (shiro miso)
baby lilek 14 ks
sezamový olej
na potření lilků
sůl
Na naloženou bílou ředkev
daikon, oloupaná
rýžový ocet 5 PL
K podávání
sezamová semínka
světlá, opražená nasucho
jarní cibulka
zelená nať nakrájená najemno
rýže basmati
dušená

Postup

1

Nejdřív naložte ředkev. Nakrájejte ji pomocí spiralizéru či škrabky na zeleninu na tenké proužky. Dejte do misky cukr, rýžový ocet a 3 lžíce vody a míchejte, až se cukr rozpustí. Vložte do nálevu proužky ředkve, zakryjte a dejte zatím stranou.

2

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na střední teplotu. Na marinádu prošlehejte v misce saké, mirin, hnědý cukr a pastu miso. Lilky podélně rozpulte a do dužiny udělejte nožem ve dvoucentimetrových rozestupech šikmé zářezy, dejte pozor, abyste lilek zcela nepřekrojili. 

3

Potřete rozkrojené poloviny lilků sezamovým olejem a osolte. Vložte lilky na gril nebo na pánev řeznou stranou dolů a grilujte 2–4 minuty, až začne dužina měknout a zlátnout. Pak otočte, potřete řeznou stranu trochou marinády a grilujte dalších 15 minut. Během této doby lilky pravidelně otáčejte a potírejte, hlídejte, aby se marináda nezačala připalovat. V závěru grilování by měly být lilky úplně měkké s lepkavou zlatou glazurou, sem tam s tmavými zkaramelizovanými místy. 

4

Posypte sezamovými semínky a natí jarní cibulky. Ředkev vyjměte z nálevu, nechte ji okapat a jezte s lilky a dušenou rýží. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín