0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované lilky s pastou miso a s naloženou ředkví

Grilované lilky s pastou miso a s naloženou ředkví
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Grilované lilky s pastou miso a s naloženou ředkví

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 367 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 64 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použít můžete jen podlouhlé baby lilky, nebo směs kulatých a podlouhlých. Podávejte jako efektní předkrm či s dušenou rýží klidně jako hlavní chod! 

Suroviny

víno rýžové 30 ml
saké
japonské víno mirin 30 ml
hnědý cukr 25 g
miso pasta 70 g
světlá (shiro miso)
baby lilek 14 ks
sezamový olej
na potření lilků
sůl
Na naloženou bílou ředkev
bílá ředkev 1 ks
daikon, oloupaná
krupicový cukr 1 PL
rýžový ocet 5 PL
K podávání
sezamová semínka
světlá, opražená nasucho
jarní cibulka
zelená nať nakrájená najemno
rýže basmati
dušená

Postup

1

Nejdřív naložte ředkev. Nakrájejte ji pomocí spiralizéru či škrabky na zeleninu na tenké proužky. Dejte do misky cukr, rýžový ocet a 3 lžíce vody a míchejte, až se cukr rozpustí. Vložte do nálevu proužky ředkve, zakryjte a dejte zatím stranou.

2

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na střední teplotu. Na marinádu prošlehejte v misce saké, mirin, hnědý cukr a pastu miso. Lilky podélně rozpulte a do dužiny udělejte nožem ve dvoucentimetrových rozestupech šikmé zářezy, dejte pozor, abyste lilek zcela nepřekrojili. 

3

Potřete rozkrojené poloviny lilků sezamovým olejem a osolte. Vložte lilky na gril nebo na pánev řeznou stranou dolů a grilujte 2–4 minuty, až začne dužina měknout a zlátnout. Pak otočte, potřete řeznou stranu trochou marinády a grilujte dalších 15 minut. Během této doby lilky pravidelně otáčejte a potírejte, hlídejte, aby se marináda nezačala připalovat. V závěru grilování by měly být lilky úplně měkké s lepkavou zlatou glazurou, sem tam s tmavými zkaramelizovanými místy. 

4

Posypte sezamovými semínky a natí jarní cibulky. Ředkev vyjměte z nálevu, nechte ji okapat a jezte s lilky a dušenou rýží. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč