0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chléb se šunkou a sýrem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2720 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 354 g
Tuky 50 g
Vláknina 104 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte, co přikusovat ke grilovaným lahůdkám? Zkuste si připravit grilované placky.

Suroviny

mouka celozrnná 250 g
mouka pšeničná hladká 250 g
+ na poprášení
droždí sušené 2 bal
po 7 g
krupicový cukr 1 ČL
olivový olej 2 PL
sůl mořská

1 Oba druhy mouky dejte do kuchyňského robotu, přidejte droždí, cukr a lžičku soli. Důkladně promixujte. Přilijte 350 ml teplé vody a olej a umíchejte hladké těsto. Minutu hněťte, pak těsto nechte v robotu hodinu kynout – mělo by zdvojnásobit objem.

2 Několika pulzy zpracujte těsto a pak ho přendejte na pomoučněný vál. Rozdělte těsto na poloviny, každou vyválejte na velký obdélník (asi o rozměrech 20 × 40cm) a pak pokrájejte na čtverečky o hraně asi deset centimetrů. Přendejte na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout.

3 Chlebové placky opékejte po obou stranách na mřížce grilu – měly by se nafouknout a zezlátnout.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit