Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chléb se šunkou a sýrem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2720 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 354 g
Tuky 50 g
Vláknina 104 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte, co přikusovat ke grilovaným lahůdkám? Zkuste si připravit grilované placky.

Související recepty

Suroviny

mouka celozrnná 250 g
+ na poprášení
droždí sušené 2 bal
po 7 g
olivový olej 2 PL
sůl mořská

Postup

1

Oba druhy mouky dejte do kuchyňského robotu, přidejte droždí, cukr a lžičku soli. Důkladně promixujte. Přilijte 350 ml teplé vody a olej a umíchejte hladké těsto. Minutu hněťte, pak těsto nechte v robotu hodinu kynout – mělo by zdvojnásobit objem.

2

Několika pulzy zpracujte těsto a pak ho přendejte na pomoučněný vál. Rozdělte těsto na poloviny, každou vyválejte na velký obdélník (asi o rozměrech 20 × 40cm) a pak pokrájejte na čtverečky o hraně asi deset centimetrů. Přendejte na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout.

3

Chlebové placky opékejte po obou stranách na mřížce grilu – měly by se nafouknout a zezlátnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...