Tyhle placičky se podobají bramborákům, ale jsou snad ještě lepší…
Suroviny
cuketa
2
ks
střední velikost, neloupaná,nastrouhané, cca 500 g
mouka
2
PL
libovolná
kypřicí prášek do pečiva
špetka
parmazán
25
g
jemně nastrouhaný
olivový olej
1
PL
K podávání
mozzarella
125
g
natrhaná
bazalka
pepř barevný
na ozdobu
rajčatová směs
4
PL
rajčatové čatní nebo pikantní dip
Postup
1
V míse smíchejte poctivě vyždímanou nastrouhanou cuketu s moukou, kypřicím práškem a parmazánem. Nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni a vlijte do ní olej. Tvarujte koule o velikosti maximálně pingpongového míčku, zploštěte a placičky opékejte dvě až tři minuty z každé strany dozlatova a dokřupava.
2
Podávejte ihned s čatní, mozzarellou, bazalkou a pepřem.
Komentáře
Prosím Vás nechýba tam vajce?
Milá Lenko, nechybí, placičky spojí sýr a mouka.
Katastrofa!!! Placky se při smažení vůbec nespojily a všechny se rozpadly! Celá směs skončila v záchodě....
To nás velmi mrzí. Bohužel je to jako při přípravě bramboráku. Stejně jako brambory i cuketa pustí různé množství tekutiny, která se musí slít nebo se tomu musí uzpůsobit množství ostatních surovin. Kolegyně radí nastrouhat, osolit a poté tekutinu pořádně vymačkat a teprve s takto připravenou cuketu použít na přípravu placiček...