0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové placky s čatní a mozzarellou

Cuketové placky s čatní a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové placky s čatní a mozzarellou

2.9 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Snadné 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 39 g
Tuky 58 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle placičky se podobají bramborákům, ale jsou snad ještě lepší…

Suroviny

cuketa 2 ks
střední velikost, neloupaná,nastrouhané, cca 500 g
mouka 2 PL
libovolná
kypřicí prášek do pečiva špetka
parmazán 25 g
jemně nastrouhaný
olivový olej 1 PL
K podávání
mozzarella 125 g
natrhaná
bazalka
pepř barevný
na ozdobu
rajčatová směs 4 PL
rajčatové čatní nebo pikantní dip

1 V míse smíchejte poctivě vyždímanou nastrouhanou cuketu s moukou, kypřicím práškem a parmazánem. Nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni a vlijte do ní olej. Tvarujte koule o velikosti maximálně pingpongového míčku, zploštěte a placičky opékejte dvě až tři minuty z každé strany dozlatova a dokřupava.

2 Podávejte ihned s čatní, mozzarellou, bazalkou a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Martina Zajícová

To nás velmi mrzí. Bohužel je to jako při přípravě bramboráku. Stejně jako brambory i cuketa pustí různé množství tekutiny, která se musí slít nebo se tomu musí uzpůsobit množství ostatních surovin. Kolegyně radí nastrouhat, osolit a poté tekutinu pořádně vymačkat a teprve s takto připravenou cuketu použít na přípravu placiček...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit