Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové placky s čatní a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 31
Do 30 minut Snadné 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 39 g
Tuky 58 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle placičky se podobají bramborákům, ale jsou snad ještě lepší…

Suroviny

střední velikost, neloupaná,nastrouhané, cca 500 g
mouka 2 PL
libovolná
kypřicí prášek do pečiva špetka
jemně nastrouhaný
olivový olej 1 PL
K podávání
natrhaná
bazalka
pepř barevný
na ozdobu
rajčatová směs 4 PL
rajčatové čatní nebo pikantní dip

Postup

1

V míse smíchejte poctivě vyždímanou nastrouhanou cuketu s moukou, kypřicím práškem a parmazánem. Nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni a vlijte do ní olej. Tvarujte koule o velikosti maximálně pingpongového míčku, zploštěte a placičky opékejte dvě až tři minuty z každé strany dozlatova a dokřupava.

2

Podávejte ihned s čatní, mozzarellou, bazalkou a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

23.09.2014 13:58

Prosím Vás nechýba tam vajce?

07.10.2015 13:01

Milá Lenko, nechybí, placičky spojí sýr a mouka.

14.07.2016 22:35

Katastrofa!!! Placky se při smažení vůbec nespojily a všechny se rozpadly! Celá směs skončila v záchodě....

19.07.2016 09:11

To nás velmi mrzí. Bohužel je to jako při přípravě bramboráku. Stejně jako brambory i cuketa pustí různé množství tekutiny, která se musí slít nebo se tomu musí uzpůsobit množství ostatních surovin. Kolegyně radí nastrouhat, osolit a poté tekutinu pořádně vymačkat a teprve s takto připravenou cuketu použít na přípravu placiček...

Apetit magazín