0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové placky s čatní a mozzarellou

Cuketové placky s čatní a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové placky s čatní a mozzarellou

2.9 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Snadné 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 39 g
Tuky 58 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle placičky se podobají bramborákům, ale jsou snad ještě lepší…

Suroviny

střední velikost, neloupaná,nastrouhané, cca 500 g
mouka 2 PL
libovolná
kypřicí prášek do pečiva špetka
jemně nastrouhaný
olivový olej 1 PL
K podávání
natrhaná
bazalka
pepř barevný
na ozdobu
rajčatová směs 4 PL
rajčatové čatní nebo pikantní dip

1 V míse smíchejte poctivě vyždímanou nastrouhanou cuketu s moukou, kypřicím práškem a parmazánem. Nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni a vlijte do ní olej. Tvarujte koule o velikosti maximálně pingpongového míčku, zploštěte a placičky opékejte dvě až tři minuty z každé strany dozlatova a dokřupava.

2 Podávejte ihned s čatní, mozzarellou, bazalkou a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Lenka Chlebanova

Prosím Vás nechýba tam vajce?

Jana Kopřivová

Milá Lenko, nechybí, placičky spojí sýr a mouka.

Kate Duff

Katastrofa!!! Placky se při smažení vůbec nespojily a všechny se rozpadly! Celá směs skončila v záchodě....

Martina Zajícová

To nás velmi mrzí. Bohužel je to jako při přípravě bramboráku. Stejně jako brambory i cuketa pustí různé množství tekutiny, která se musí slít nebo se tomu musí uzpůsobit množství ostatních surovin. Kolegyně radí nastrouhat, osolit a poté tekutinu pořádně vymačkat a teprve s takto připravenou cuketu použít na přípravu placiček...

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč