0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škvarkové placky podle Václava Friče

Škvarkové placky podle Václava Friče
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Škvarkové placky podle Václava Friče

4.3 / 5. Počet hodnocení: 92
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7008 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 354 g
Tuky 515 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
sůl
do těsta
sůl mořská
hrubá, na posypání
žloutek 4 ks
krupicový cukr 1 PL
droždí 42 g
1 kostka
mléko 250 ml
vepřové sádlo 4 PL
vepřové škvarky 400 g

Postup

1

Do hladké mouky vmíchejte větší špetku soli a vytvořte v ní důlek. Doprostřed vyklepněte žloutky, přisypte cukr, rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše promíchejte a zpracujte těsto.

2

Větší část škvarků překrájejte, menší část umelte. Přidejte do těsta a řádně ho hněťte, až se budou tvořit bubliny. Nechte asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

3

Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 stupňů.

4

Z těsta utvořte placky velikosti dlaně, potřete je rozpuštěným sádlem a posypte hrubou solí. Pečte dorůžova asi 20 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Komentáře

Daniela Nedomová

výborné, nejlepší jsou ještě teplé!!!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč