Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarkové placky podle Václava Friče
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 114
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6970 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 352 g
Tuky 514 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Škvarkové placky jsou doslova famózní záležitostí. Z jednoduchého kynutého těsta vytvoříte nadýchané škvarkové placky, které se hodí jako pečivo k polévce, ale výborné jsou i samotné. Připravte si masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.

Suroviny

sůl
do těsta
sůl mořská
hrubá, na posypání
droždí 1 kostka
42 g
mléko 250 ml
vepřové sádlo 4 PL

Postup

1

Do hladké mouky vmíchejte větší špetku soli a vytvořte v ní důlek. Doprostřed vyklepněte žloutky, přisypte cukr, rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše promíchejte a zpracujte těsto.

2

Větší část škvarků překrájejte, menší část umelte. Přidejte do těsta a řádně ho hněťte, až se budou tvořit bubliny. Nechte asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

3

Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 stupňů.

4

Z těsta utvořte placky velikosti dlaně, potřete je rozpuštěným sádlem a posypte hrubou solí. Škvarkové placky pečte dorůžova asi 20 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Komentáře

07.02.2016 09:36

výborné, nejlepší jsou ještě teplé!!!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...