Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarkové placky podle Václava Friče
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 112
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7008 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 354 g
Tuky 515 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.

Suroviny

sůl
do těsta
sůl mořská
hrubá, na posypání
1 kostka
mléko 250 ml
vepřové sádlo 4 PL

Postup

1

Do hladké mouky vmíchejte větší špetku soli a vytvořte v ní důlek. Doprostřed vyklepněte žloutky, přisypte cukr, rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše promíchejte a zpracujte těsto.

2

Větší část škvarků překrájejte, menší část umelte. Přidejte do těsta a řádně ho hněťte, až se budou tvořit bubliny. Nechte asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

3

Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 stupňů.

4

Z těsta utvořte placky velikosti dlaně, potřete je rozpuštěným sádlem a posypte hrubou solí. Pečte dorůžova asi 20 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Komentáře

07.02.2016 09:36

výborné, nejlepší jsou ještě teplé!!!

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč