Masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
500
g
sůl
do těsta
sůl mořská
hrubá, na posypání
žloutek
4
ks
krupicový cukr
1
PL
droždí
42
g
1 kostka
mléko
250
ml
vepřové sádlo
4
PL
vepřové škvarky
400
g
Postup
1
Do hladké mouky vmíchejte větší špetku soli a vytvořte v ní důlek. Doprostřed vyklepněte žloutky, přisypte cukr, rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše promíchejte a zpracujte těsto.
2
Větší část škvarků překrájejte, menší část umelte. Přidejte do těsta a řádně ho hněťte, až se budou tvořit bubliny. Nechte asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.
3
Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 stupňů.
4
Z těsta utvořte placky velikosti dlaně, potřete je rozpuštěným sádlem a posypte hrubou solí. Pečte dorůžova asi 20 minut.
Komentáře
07.02.2016 09:36
výborné, nejlepší jsou ještě
výborné, nejlepší jsou ještě teplé!!!