0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škvarkové placky podle Václava Friče

Škvarkové placky podle Václava Friče
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Škvarkové placky podle Václava Friče

4.3 / 5. Počet hodnocení: 80
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7008 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 354 g
Tuky 515 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
sůl
do těsta
sůl mořská
hrubá, na posypání
žloutek 4 ks
krupicový cukr 1 PL
droždí 42 g
1 kostka
mléko 250 ml
vepřové sádlo 4 PL
vepřové škvarky 400 g

Postup

1

Do hladké mouky vmíchejte větší špetku soli a vytvořte v ní důlek. Doprostřed vyklepněte žloutky, přisypte cukr, rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše promíchejte a zpracujte těsto.

2

Větší část škvarků překrájejte, menší část umelte. Přidejte do těsta a řádně ho hněťte, až se budou tvořit bubliny. Nechte asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

3

Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 stupňů.

4

Z těsta utvořte placky velikosti dlaně, potřete je rozpuštěným sádlem a posypte hrubou solí. Pečte dorůžova asi 20 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit