Škvarkové placky jsou doslova famózní záležitostí. Z jednoduchého kynutého těsta vytvoříte nadýchané škvarkové placky, které se hodí jako pečivo k polévce, ale výborné jsou i samotné. Připravte si masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.
Suroviny
Postup
Do hladké mouky vmíchejte větší špetku soli a vytvořte v ní důlek. Doprostřed vyklepněte žloutky, přisypte cukr, rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše promíchejte a zpracujte těsto.
Větší část škvarků překrájejte, menší část umelte. Přidejte do těsta a řádně ho hněťte, až se budou tvořit bubliny. Nechte asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.
Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 stupňů.
Z těsta utvořte placky velikosti dlaně, potřete je rozpuštěným sádlem a posypte hrubou solí. Škvarkové placky pečte dorůžova asi 20 minut.
Komentáře
výborné, nejlepší jsou ještě teplé!!!