Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtové placky s ančovičkami, mozzarellou a citronem
Jogurtové placky s ančovičkami, mozzarellou a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jogurtové placky s ančovičkami, mozzarellou a citronem

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5482 kcal
Bílkoviny 528 g
Sacharidy 212 g
Tuky 276 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě těsta na jednoduché placky budete potřebovat jen mouku, olivový olej, bílý jogurt, vodů a sůl. S obložením už si můžete vyhrát podle svého. My jsme zvolili ančovičky, mozzarellu a citron. Výsledkem je skvělá chuťovka plná středomořských surovin, kterou můžete přikusovat třeba ke skleničce suchého bílého vína.

Suroviny

nakrájené na plátky
nakrájený na tenká kolečka
ančovičky (konzerva) 15 ks
15 filetů z ančoviček nakládaných v rostlinném oleji
rozmarýn 2 PL
lístky
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský
na pokapání
Na těsto
+ na poprášení
olivový olej extra panenský 2 PL
+ navíc na vymazání
voda 125 g
studená
sůl vločková 1 PL

Postup

1

Začněte přípravou těsta. Do mísy prosejte hladkou mouku. Přidejte olej, jogurt, 125 ml studené vody a sůl a promíchejte, aby se suroviny spojily. Vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rukama vypracujte hladké pružné těsto, trvá to asi 6 minut. Z těsta udělejte kouli, vložte do čisté mísy lehce vymazané olejem, přikryjte potravinářskou fólií a nechte asi 30 minut odpočívat na teplém místě.

2

Troubu předehřejte na 220°C a rovnou do ní vložte rozehřát 2 plechy.

3

Odpočinuté těsto rozdělte na dva stejně velké díly a na pečicím papíru z každého vyválejte kruh o průměru asi 25 cm. Na těsto rovnoměrně rozložte plátky mozzarelly, kolečka citronu, filety z ančoviček a posypte lístky rozmarýnu. Připravené placky opatrně přeneste i s pečicím papírem na rozpálené plechy a pečte asi 15 minut dozlatova.

4

Upečené placky osolte, opepřete, pokapejte extra panenským olivovým olejem a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...