Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtové placky s ančovičkami, mozzarellou a citronem
Jogurtové placky s ančovičkami, mozzarellou a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jogurtové placky s ančovičkami, mozzarellou a citronem

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5482 kcal
Bílkoviny 528 g
Sacharidy 212 g
Tuky 276 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě těsta na jednoduché placky budete potřebovat jen mouku, olivový olej, bílý jogurt, vodů a sůl. S obložením už si můžete vyhrát podle svého. My jsme zvolili ančovičky, mozzarellu a citron. Výsledkem je skvělá chuťovka plná středomořských surovin, kterou můžete přikusovat třeba ke skleničce suchého bílého vína.

Suroviny

nakrájené na plátky
nakrájený na tenká kolečka
ančovičky (konzerva) 15 ks
15 filetů z ančoviček nakládaných v rostlinném oleji
rozmarýn 2 PL
lístky
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský
na pokapání
Na těsto
+ na poprášení
olivový olej extra panenský 2 PL
+ navíc na vymazání
voda 125 g
studená
sůl vločková 1 PL

Postup

1

Začněte přípravou těsta. Do mísy prosejte hladkou mouku. Přidejte olej, jogurt, 125 ml studené vody a sůl a promíchejte, aby se suroviny spojily. Vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rukama vypracujte hladké pružné těsto, trvá to asi 6 minut. Z těsta udělejte kouli, vložte do čisté mísy lehce vymazané olejem, přikryjte potravinářskou fólií a nechte asi 30 minut odpočívat na teplém místě.

2

Troubu předehřejte na 220°C a rovnou do ní vložte rozehřát 2 plechy.

3

Odpočinuté těsto rozdělte na dva stejně velké díly a na pečicím papíru z každého vyválejte kruh o průměru asi 25 cm. Na těsto rovnoměrně rozložte plátky mozzarelly, kolečka citronu, filety z ančoviček a posypte lístky rozmarýnu. Připravené placky opatrně přeneste i s pečicím papírem na rozpálené plechy a pečte asi 15 minut dozlatova.

4

Upečené placky osolte, opepřete, pokapejte extra panenským olivovým olejem a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč