
Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem
Dokonale vyladěná rybí pečínka podle šéfkuchaře Radka Davida! A přitom vám k její přípravě stačí jen pár surovin...
Vydání: 2016/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 bulva fenyklu
- 2 citrony
- 1 svazek hladkolisté petrželky, lístky nasekané nahrubo
- 2 lžičky lístků tymiánu
- 4 lžíce panenského olivého oleje
- mořská sůl
- 2 pstruzi (potoční, duhoví, lososovití), po 400-500g, vykuchaní
Příprava jídla
1 Fenykl a citrony nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Přidejte petrželku, tymián, 3 lžíce olivového oleje a osolte. Promíchejte, směsí naplňte pstruhy a svažte kuchyňským provázkem.
2 Pstruhy potřete zbylou lžící oleje, osolte i zvenku a dejte na hustší mřížku na rozpálený gril. Grilujte pozvolna z jedné strany 8-10 minut, ryby obraťte a ogrilujte i z druhé strany.
NĚCO NAVÍC
Můžete koupit i jednoho velkého pstruha o hmotnosti cca 1kg, ale v tom případě prodlužte dobu grilování.
Přidat komentář