0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celerový salát Coleslaw

Celerový salát Coleslaw
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Celerový salát Coleslaw

4.3 / 5. Počet hodnocení: 34
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 20 g
Tuky 57 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá varianta oblíbeného salátu. Výborný jako příloha k masu nebo bagetce se šunkou.

Suroviny

celer 0.5 ks
bulvový
citron
jablko 1 ks
majonéza 5 PL
citronová štáva 1 ČL
hořčice dijonská 1 PL
petrželka hrst
sekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Oloupejte ½ bulvového celeru a nakrájejte ho na tenké nudličky velikosti sirky, tzv. julienne. Ihned pokapejte citronem, aby nezhnědly. Vykrojte z 1 jablka (nejlépe Granny Smith) jádřinec, nakrájejte je na tenké měsíčky a rovněž pokapejte citronem.

2 Prošlehejte 5 lžic majonézy, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžíci dijonské hořčice, hrst sekané petrželky. Osolte, opepřete a zlehka promíchejte s celerem a jablkem.

Podávejte: se smaženými karbanátky či řízky a vařenými brambory jako rychlou večeři. Skvělý je i se šunkou a křupavou bagetou jako lehký oběd.

Zkuste: salát doplnit půlkou nadrobno nakrájené cibulky nebo nahrubo nastrouhanou mrkví. Coleslaw bude tím lepší, čím déle ho necháte rozležet – ideálně jednu až čtyři hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit