Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celerový salát Coleslaw
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 40
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 607 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 22 g
Tuky 57 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celerový Coleslaw je zajímavá varianta oblíbeného salátu. Výborný jako příloha k masu nebo bagetce se šunkou. Coleslaw z čerstvého celeru je vitamínová bomba za kterou vám vaše zdraví poděkuje. Navíc na něj nepotřebujete žádné speciální suroviny, věříme, že všechny většina z nás najde v lednici.

Suroviny

celer ½ ks
bulvový
majonéza 5 PL
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 1 hrst
sekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Oloupejte ½ bulvového celeru a nakrájejte ho na tenké nudličky velikosti sirky, tzv. julienne. Ihned pokapejte citronem, aby nezhnědly. Vykrojte z 1 jablka (nejlépe Granny Smith) jádřinec, nakrájejte ho na tenké měsíčky a rovněž pokapejte citronem.

2

Prošlehejte 5 lžic majonézy s 1 lžičkou citronové šťávy, 1 lžící dijonské hořčice a hrstí sekané petrželky. Osolte, opepřete a zlehka promíchejte s celerem a jablkem.

Podávejte: se smaženými karbanátky či řízky a vařenými brambory jako rychlou večeři. Skvělý je i se šunkou a křupavou bagetou jako lehký oběd.

Zkuste: salát doplnit půlkou nadrobno nakrájené cibulky nebo nahrubo nastrouhanou mrkví. Coleslaw bude tím lepší, čím déle ho necháte rozležet – ideálně jednu až čtyři hodiny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín