Zajímavá varianta oblíbeného salátu. Výborný jako příloha k masu nebo bagetce se šunkou.
Postup
Oloupejte ½ bulvového celeru a nakrájejte ho na tenké nudličky velikosti sirky, tzv. julienne. Ihned pokapejte citronem, aby nezhnědly. Vykrojte z 1 jablka (nejlépe Granny Smith) jádřinec, nakrájejte je na tenké měsíčky a rovněž pokapejte citronem.
Prošlehejte 5 lžic majonézy, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžíci dijonské hořčice, hrst sekané petrželky. Osolte, opepřete a zlehka promíchejte s celerem a jablkem.
Podávejte: se smaženými karbanátky či řízky a vařenými brambory jako rychlou večeři. Skvělý je i se šunkou a křupavou bagetou jako lehký oběd.
Zkuste: salát doplnit půlkou nadrobno nakrájené cibulky nebo nahrubo nastrouhanou mrkví. Coleslaw bude tím lepší, čím déle ho necháte rozležet – ideálně jednu až čtyři hodiny.