Hoppin' John, známý také jako hrách a rýže z Caroliny (státu), je luštěninový pokrm s rýží podávaný v jižanských státech USA. Přestože jste o něm možná nikdy neslyšeli, není se čeho bát. Recept je jednoduchý, suroviny máte pravděpodobně doma a výborně si pochutnáte.
Suroviny
Postup
Černooké fazole sceďte, zalijte v rendlíku čerstvou vodou, přiveďte k varu a vařte 10 minut, zase sceďte a zatím odložte.
Ve velkém rendlíku nebo v hrnci krátce nechte slaninu pustit tuk, pak přidejte cibuli a krátce opečte. Přidejte okapané fazole, papriky, řapíkatý celer, bobkový list, tymián a chilli vločky, zalijte vývarem či vodou, aby vše bylo ponořené, přiveďte k varu a vařte asi 1 hodinu (nebo podle návodu na obalu), aby vigna čínská změkla. Pak vsypte kukuřici a kadeřávek a ještě pár minut povařte, aby se vše prohřálo.
Pokud zbývá příliš mnoho tekutiny, sceďte ji a trochu ji svařte v rendlíku, poté částí opět zvlhčete vařenou směs (zbytek lze použít druhý den do polévky). Dosolte a ochuťte chilli kořením.
Podávejte v miskách či hlubokých talířích rozprostřené na rýži, podle chuti ozdobené jarní cibulkou a petrželkou a s pálivou omáčkou na doladění.