Díky svému zašpičatělému tvaru je květová špička ideální pro větší množství lidí – lze totiž podávat krvavé i zcela propečené maso z jediného kusu. Její obdoby v zahraničním porcování masa jsou picanha, top sirloin cap nebo rump cap, které mají na povrchu ponechaný tuk a jsou oblíbené v USA a Brazílii.
Suroviny
Pro 8 osob
Suroviny
Pro 8 osob
Na fazolový salát
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5754 kcal
- Bílkoviny 400 g
- Sacharidy 242 g
- Tuky 330 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2019/7
Léto je tu a zahrady i tržiště oplývají svěží zeleninou a zralým ovocem. Uvařte s námi báječná letní jídla z cuket a rajčat, naložte křehkou zeleninu a připravte pikantní čatní, které se bude skvěle hodit ke grilovanému masu. Vydejte se na reportáž k pohádkovému rybníku na Kokořínsku, kde možná nechytíte zlatou rybku, ale čerstvého pstruha, úhoře či jesetera vám tam uloví dva sympatičtí rybáři. Borůvky, višně a meruňky si vychutnejte v ovocných knedlících. Třešně, maliny, rybíz a broskve proměňte v božské dezerty. Zkrátka užívejte si léta plnými doušky! Apetit, napsáno s chutí.