Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (6x)
3. 3. 2023
Omáčka (mole) s černými fazolemi
Olive Magazine/Immediate Media
Omáčka (mole) s černými fazolemi
Olive Magazine/Immediate Media


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (6x)

Pro mexickou kuchyni máme slabost. Řada tamních pokrmů má jedno společné – vždy jsou dokonale dochucené. Trumf, který stojí za skvělou chutí omáčky mole i chili con carne? Kvalitní tmavá čokoláda!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4478 kcal
  • Bílkoviny 156 g
  • Sacharidy 635 g
  • Tuky 71 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/3

Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara. Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte. Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté. Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky. Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Tacos al pastor

Jak připravit nejlepší carnitas? Mexické vepřové výpečky krok za krokem

V Mexiku vědí, jak na vepřové! Místo pečení nebo dušení jej nejdřív pomalu táhnou, aby bylo dokonale měkké, a pak osmaží, aby získalo křupavou kůrku. Bez marinád a koření – jen maso, tuk a sůl. A přesto (nebo právě proto) patří carnitas k nejlepším jídlům, jaké si můžete v Mexiku dát – vepřové ve své nejčistší a nejdokonalejší podobě.