0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3361 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 524 g
Tuky 126 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbené kuličky můžete připravit i zcela bez masa! Zkuste vsadit třeba na fazole a žampiony. 

Suroviny

žampiony 160 g
fazole 400 g
máslové, konzerva – slitá, fazole propláchnuté
tymián 1 ČL
lístky, nasekané + 1-2 snítky do omáčky
česnek 1 stroužek
utřený
šalotka 1 ks
nadrobno
sůl 1 ČL
pepř bílý 0.5 ČL
mletý
rýže hnědá 1 hrnek
vařená
vejce 1 ks
mouka celozrnná 0.5 hrnku
rostlinný olej
na opékání
rýže vařená
k podávání
mandle plátky
k podávání
Na omáčku
máslo 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
mouka pšeničná hladká 1 ČL
smetana ke šlehání 250 ml
hořčičné semínko 1 PL

Postup

1

Houby a fazole, každé zvlášť, nasekejte v robotu nahrubo a dejte do mísy.

2

Přidejte tymián, česnek, šalotku, sůl, pepř, rýži, vejce a mouku. Směs promíchejte, vytvarujte z ní koule a postupně je opečte v pánvi na oleji. Vyjměte je a odložte.

3

Na omáčku dejte do pánve máslo, cibuli, česnek a na středním plameni opékejte dosklovita, zaprašte moukou a krátce opečte.

4

Přidejte snítky tymiánu a nechte rozvonět. Přilijte smetanu, přisypte hořčičná semínka a alespoň 10 minut vařte.

5

Vraťte koule, prohřejte je a podávejte s vařenou rýží, posypané lupínky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Pro intenzivnější houbovou chuť žampiony před rozmixováním orestujte.

Související články

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?

Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? V tom případě se určitě vyznáte v tom, jaké houby končí ve vašem košíku. U některých si ale nemusíte být jisti. Zkuste otestovat své znalosti a přesvěčte se, jaké houbařské úrovně dosahujete....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit