Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou
Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

4.1/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3361 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 524 g
Tuky 126 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbené kuličky můžete připravit i zcela bez masa! Zkuste vsadit třeba na fazole a žampiony. 

Suroviny

fazole 400 g
máslové, konzerva – slitá, fazole propláchnuté
tymián 1 ČL
lístky, nasekané + 1-2 snítky do omáčky
česnek 1 stroužek
utřený
nadrobno
sůl 1 ČL
pepř bílý ½ ČL
mletý
rýže hnědá 1 hrnek
vařená
vejce 1 ks
mouka celozrnná ½ hrnku
rostlinný olej
na opékání
rýže vařená
k podávání
mandle plátky
k podávání
Na omáčku
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
hořčičné semínko 1 PL

Postup

1

Houby a fazole, každé zvlášť, nasekejte v robotu nahrubo a dejte do mísy.

2

Přidejte tymián, česnek, šalotku, sůl, pepř, rýži, vejce a mouku. Směs promíchejte, vytvarujte z ní koule a postupně je opečte v pánvi na oleji. Vyjměte je a odložte.

3

Na omáčku dejte do pánve máslo, cibuli, česnek a na středním plameni opékejte dosklovita, zaprašte moukou a krátce opečte.

4

Přidejte snítky tymiánu a nechte rozvonět. Přilijte smetanu, přisypte hořčičná semínka a alespoň 10 minut vařte.

5

Vraťte koule, prohřejte je a podávejte s vařenou rýží, posypané lupínky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Pro intenzivnější houbovou chuť žampiony před rozmixováním orestujte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín