Oblíbené kuličky můžete připravit i zcela bez masa! Zkuste vsadit třeba na fazole a žampiony.
Suroviny
Postup
Houby a fazole, každé zvlášť, nasekejte v robotu nahrubo a dejte do mísy.
Přidejte tymián, česnek, šalotku, sůl, pepř, rýži, vejce a mouku. Směs promíchejte, vytvarujte z ní koule a postupně je opečte v pánvi na oleji. Vyjměte je a odložte.
Na omáčku dejte do pánve máslo, cibuli, česnek a na středním plameni opékejte dosklovita, zaprašte moukou a krátce opečte.
Přidejte snítky tymiánu a nechte rozvonět. Přilijte smetanu, přisypte hořčičná semínka a alespoň 10 minut vařte.
Vraťte koule, prohřejte je a podávejte s vařenou rýží, posypané lupínky mandlí.
NĚCO NAVÍC
Pro intenzivnější houbovou chuť žampiony před rozmixováním orestujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )