Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3361 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 524 g
Tuky 126 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbené kuličky můžete připravit i zcela bez masa! Zkuste vsadit třeba na fazole a žampiony. 

Suroviny

žampiony 160 g
fazole 400 g
máslové, konzerva – slitá, fazole propláchnuté
tymián 1 ČL
lístky, nasekané + 1-2 snítky do omáčky
česnek 1 stroužek
utřený
šalotka 1 ks
nadrobno
sůl 1 ČL
pepř bílý 0.5 ČL
mletý
rýže hnědá 1 hrnek
vařená
vejce 1 ks
mouka celozrnná 0.5 hrnku
rostlinný olej
na opékání
rýže vařená
k podávání
mandle plátky
k podávání
Na omáčku
máslo 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
mouka pšeničná hladká 1 ČL
smetana ke šlehání 250 ml
hořčičné semínko 1 PL

1 Houby a fazole, každé zvlášť, nasekejte v robotu nahrubo a dejte do mísy. Přidejte tymián, česnek, šalotku, sůl, pepř, rýži, vejce a mouku. Směs promíchejte, vytvarujte z ní koule a postupně je opečte v pánvi na oleji. Vyjměte je a odložte.

2 Na omáčku dejte do pánve máslo, cibuli, česnek a na středním plameni opékejte dosklovita, zaprašte moukou a krátce opečte. Přidejte snítky tymiánu a nechte rozvonět. Přilijte smetanu, přisypte hořčičná semínka a alespoň 10 minut vařte. Vraťte koule, prohřejte je a podávejte s vařenou rýží, posypané lupínky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Pro intenzivnější houbovou chuť žampiony před rozmixováním orestujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit