Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 30 g
Tuky 62 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špagety, rajčatová omáčka a masové koule – kdo by tuhle nesmrtelnou italsko-americkou klasiku nemiloval! Verzi s mletým hovězím masem určitě znáte, ale proč si ji na léto neodlehčit krůtím s ricottou?

Suroviny

450 g
mleté krůtí maso
ricotta 180 g
parmazán 40 g
strouhaný + k podávání
citron 1 ks
kůra, nastrouhaná
česnek 3 stroužek
prolisované
petrželka svazek
malý, nasekané lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
víno bílé 125 ml
suché
2 g
konzerva krájených rajčat
chilli sušené 0.5 ČL
oregano 1 ČL
sušené
bazalka svazek
malý, nasekané lístky + pár celých na ozdobu
špagety
al dente, k podávání

1 Troubu předehřejte na 175°C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte maso, ricottu, parmazán, citronovou kůru, 1 stroužek česneku a všechnu petrželku, osolte a opepřete. Rukama navlhčenýma ve studené vodě tvarujte ze směsi koule zhruba o velikosti vrchovaté polévkové lžíce a skládejte je na plech. Pečte 15 minut dozlatova.

2 V hrnci na středním ohni rozehřejte olej a opečte cibuli dosklovita. Podlijte vínem a nechte chvíli odpařit. Pak vlijte obě konzervy rajčat, přidejte zbylé 2 stroužky česneku a chilli vločky. Osolte, opepřete a nechte 15 minut probublávat. Přidejte upečené krůtí koule, promněte do omáčky sušené oregano a vařte ještě 15 minut. Nakonec vmíchejte bazalku.

Servírujte se špagetami, posypané strouhaným parmazánem a ozdobené lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit