0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 86 g
Tuky 89 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špagety, rajčatová omáčka a masové koule – kdo by tuhle nesmrtelnou italsko-americkou klasiku nemiloval! Verzi s mletým hovězím masem určitě znáte, ale proč si ji na léto neodlehčit krůtím s ricottou?

Suroviny

ricotta 180 g
strouhaný + k podávání
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
česnek 3 stroužky
prolisované
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekané lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
suché
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
chilli sušené ½ ČL
vločky
oregano 1 ČL
sušené
bazalka 1 svazek
nasekané lístky + pár celých na ozdobu
špagety (těstoviny)
uvařené al dente, k podávání

1 Troubu předehřejte na 175°C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte maso, ricottu, parmazán, citronovou kůru, 1 stroužek česneku a všechnu petrželku, osolte a opepřete. Rukama navlhčenýma ve studené vodě tvarujte ze směsi koule zhruba o velikosti vrchovaté polévkové lžíce a skládejte je na plech. Pečte 15 minut dozlatova.

2 V hrnci na středním ohni rozehřejte olej a opečte cibuli dosklovita. Podlijte vínem a nechte chvíli odpařit. Pak vlijte obě konzervy rajčat, přidejte zbylé 2 stroužky česneku a chilli vločky. Osolte, opepřete a nechte 15 minut probublávat. Přidejte upečené krůtí koule, promněte do omáčky sušené oregano a vařte ještě 15 minut. Nakonec vmíchejte bazalku.

3 Servírujte se špagetami, posypané strouhaným parmazánem a ozdobené lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...