Špagety, rajčatová omáčka a masové koule – kdo by tuhle nesmrtelnou italsko-americkou klasiku nemiloval! Verzi s mletým hovězím masem určitě znáte, ale proč si ji na léto neodlehčit krůtím s ricottou?
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 175°C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte maso, ricottu, parmazán, citronovou kůru, 1 stroužek česneku a všechnu petrželku, osolte a opepřete. Rukama navlhčenýma ve studené vodě tvarujte ze směsi koule zhruba o velikosti vrchovaté polévkové lžíce a skládejte je na plech. Pečte 15 minut dozlatova.
2 V hrnci na středním ohni rozehřejte olej a opečte cibuli dosklovita. Podlijte vínem a nechte chvíli odpařit. Pak vlijte obě konzervy rajčat, přidejte zbylé 2 stroužky česneku a chilli vločky. Osolte, opepřete a nechte 15 minut probublávat. Přidejte upečené krůtí koule, promněte do omáčky sušené oregano a vařte ještě 15 minut. Nakonec vmíchejte bazalku.
3 Servírujte se špagetami, posypané strouhaným parmazánem a ozdobené lístky bazalky.