Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

Špagety, rajčatová omáčka a masové koule – kdo by tuhle nesmrtelnou italsko-americkou klasiku nemiloval! Verzi s mletým hovězím masem určitě znáte, ale proč si ji na léto neodlehčit krůtím s ricottou?

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 450 g mletého krůtího masa
    • 180 g ricotty
    • 40 g strouhaného parmazánu + navíc k podávání
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • malý svazek hladkolisté petržele, lístky nasekané
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 125 ml suchého bílého vína
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat
    • 1/2 lžičky chilli vloček
    • 1 lžička sušeného oregana
    • malý svazek bazalky, lístky nasekané + pár celých lístků ponechaných na ozdobení
    • špagety uvařené al dente k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte maso, ricottu, parmazán, citronovou kůru, 1 stroužek česneku a všechnu petrželku, osolte a opepřete. Rukama navlhčenýma ve studené vodě tvarujte ze směsi koule zhruba o velikosti vrchovaté polévkové lžíce a skládejte je na plech. Pečte 15 minut dozlatova.

2 V hrnci na středním ohni rozehřejte olej a opečte cibuli dosklovita. Podlijte vínem a nechte chvíli odpařit. Pak vlijte obě konzervy rajčat, přidejte zbylé 2 stroužky česneku a chilli vločky. Osolte, opepřete a nechte 15 minut probublávat. Přidejte upečené krůtí koule, promněte do omáčky sušené oregano a vařte ještě 15 minut. Nakonec vmíchejte bazalku.

Servírujte se špagetami, posypané strouhaným parmazánem a ozdobené lístky bazalky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Letní závitky do misky

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

Špagety s pestem z medvědího česneku

Slávky na pivu

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki

Masové kuličky

Asijský salát s hovězím masem

REKLAMA

Přidat komentář