0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí burgery

Hovězí burgery

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

hovězí maso mleté
dvě třetiny zadní, jedna třetina přední
hamburgerová bulka
ledový salát
majonéza
BBQ omáčka
čedar
cibule
olej
rostlinný
olivový olej
nebo bylinkové máslo
sůl
pepř
třtinový cukr
nebo cukr krupice
Hovězí maso smícháme se solí, pepřem a trochou olivového oleje a důkladně promísíme. Vytvarujeme placky aspoň tak velké jako jsou bulky a vysoké asi 1,5 cm. Burgery opékáme na grilu nebo grilovací pánvi.
Slaninu opečeme nasucho na grilu nebo v troubě.
Cibuli nakrájíme na kolečka a v kastrolku na rostlinném oleji necháme zesklovatět. Pak přiklopíme pokličku a na mírném plameni dusíme do zlatova 8 - 10 minut. Pak odklopíme pokličku, necháme odpařit případnou tekutinu a pak poprášíme cukrem a necháme rozpustit.
Rozříznuté bulky položíme vnitřní stranou na gril nebo grilovací pánev a krátce opečeme, aby byly křupavé.
Spodní část bulky namažeme majonézou a vršíme list salátu, burger, dušenou cibulku, Čedar, plátek slaniny a přiklopíme vrchní část část bulky, kterou namažeme BBQ omáčkou. Můžeme spojit krátkou špejlí.
 
Já jsem měla celkem 1,5 kg masa a vyšlo mi z toho 20 burgerů. Cibulku jsem si dělala dopředu a bylo jí potřeba celkem dost, tím dušením se dost zredukuje. Slaninu je dobré opéct těsně před opékáním burgerů a udržovat v teple. Burgery jsme dělali na hodně rozpáleném grilu z každé strany asi 4 minuty. Nemá se do nich píchat, až se maso odlepí, teprve pak otočit. Housku je dobré opéct až jsou burgery hotové, protože to trvá jen pár vteřin, tak ať zůstane křupavá. BBQ omáčku jsem měla z Lidlu, je výborná. Majonézu jsem měla Hellmann´s, tu novou krémovou. K burgerům jsem dělala listový salát z polníčku a italského salátu a koupila jsem v Lidlu salát Coleslaw, byl taky výborný.
Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč