0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí burgery

Hovězí burgery

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

hovězí maso mleté
dvě třetiny zadní, jedna třetina přední
hamburgerová bulka
ledový salát
majonéza
BBQ omáčka
čedar
anglická slanina
cibule
olej
rostlinný
olivový olej
nebo bylinkové máslo
sůl
pepř
třtinový cukr
nebo cukr krupice
Hovězí maso smícháme se solí, pepřem a trochou olivového oleje a důkladně promísíme. Vytvarujeme placky aspoň tak velké jako jsou bulky a vysoké asi 1,5 cm. Burgery opékáme na grilu nebo grilovací pánvi.
Slaninu opečeme nasucho na grilu nebo v troubě.
Cibuli nakrájíme na kolečka a v kastrolku na rostlinném oleji necháme zesklovatět. Pak přiklopíme pokličku a na mírném plameni dusíme do zlatova 8 - 10 minut. Pak odklopíme pokličku, necháme odpařit případnou tekutinu a pak poprášíme cukrem a necháme rozpustit.
Rozříznuté bulky položíme vnitřní stranou na gril nebo grilovací pánev a krátce opečeme, aby byly křupavé.
Spodní část bulky namažeme majonézou a vršíme list salátu, burger, dušenou cibulku, Čedar, plátek slaniny a přiklopíme vrchní část část bulky, kterou namažeme BBQ omáčkou. Můžeme spojit krátkou špejlí.
 
Já jsem měla celkem 1,5 kg masa a vyšlo mi z toho 20 burgerů. Cibulku jsem si dělala dopředu a bylo jí potřeba celkem dost, tím dušením se dost zredukuje. Slaninu je dobré opéct těsně před opékáním burgerů a udržovat v teple. Burgery jsme dělali na hodně rozpáleném grilu z každé strany asi 4 minuty. Nemá se do nich píchat, až se maso odlepí, teprve pak otočit. Housku je dobré opéct až jsou burgery hotové, protože to trvá jen pár vteřin, tak ať zůstane křupavá. BBQ omáčku jsem měla z Lidlu, je výborná. Majonézu jsem měla Hellmann´s, tu novou krémovou. K burgerům jsem dělala listový salát z polníčku a italského salátu a koupila jsem v Lidlu salát Coleslaw, byl taky výborný.
Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit