Hovězí burgery

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hovězí burgery

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

hovězí maso mleté
dvě třetiny zadní, jedna třetina přední
hamburgerová bulka
ledový salát
majonéza
bbq omáčka
čedar
anglická slanina
cibule
olej
rostlinný
olivový olej
nebo bylinkové máslo
sůl
pepř
třtinový cukr
nebo cukr krupice
Hovězí maso smícháme se solí, pepřem a trochou olivového oleje a důkladně promísíme. Vytvarujeme placky aspoň tak velké jako jsou bulky a vysoké asi 1,5 cm. Burgery opékáme na grilu nebo grilovací pánvi.
Slaninu opečeme nasucho na grilu nebo v troubě.
Cibuli nakrájíme na kolečka a v kastrolku na rostlinném oleji necháme zesklovatět. Pak přiklopíme pokličku a na mírném plameni dusíme do zlatova 8 - 10 minut. Pak odklopíme pokličku, necháme odpařit případnou tekutinu a pak poprášíme cukrem a necháme rozpustit.
Rozříznuté bulky položíme vnitřní stranou na gril nebo grilovací pánev a krátce opečeme, aby byly křupavé.
Spodní část bulky namažeme majonézou a vršíme list salátu, burger, dušenou cibulku, Čedar, plátek slaniny a přiklopíme vrchní část část bulky, kterou namažeme BBQ omáčkou. Můžeme spojit krátkou špejlí.
 
Já jsem měla celkem 1,5 kg masa a vyšlo mi z toho 20 burgerů. Cibulku jsem si dělala dopředu a bylo jí potřeba celkem dost, tím dušením se dost zredukuje. Slaninu je dobré opéct těsně před opékáním burgerů a udržovat v teple. Burgery jsme dělali na hodně rozpáleném grilu z každé strany asi 4 minuty. Nemá se do nich píchat, až se maso odlepí, teprve pak otočit. Housku je dobré opéct až jsou burgery hotové, protože to trvá jen pár vteřin, tak ať zůstane křupavá. BBQ omáčku jsem měla z Lidlu, je výborná. Majonézu jsem měla Hellmann´s, tu novou krémovou. K burgerům jsem dělala listový salát z polníčku a italského salátu a koupila jsem v Lidlu salát Coleslaw, byl taky výborný.
Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit