Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 308 g
Tuky 19 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zbylo vám od oběda maso? Zpracujte ho k večeři do sendvičů. Podávat je můžete třeba s kyselými okurkami nebo naloženou červenou řepou.

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
máslo
na potření
vařené maso zbytky, lze nahradit pečeným masem
hořčice 1 ČL
vaší oblíbené
zelí kysané 1 PL
majonéza
nemusí být
kečup
nemusí být
1.  Plátky chleba potřete máslem. Dva položte namazanou stranou dolů do sendvičovače a poklaďte je zbytky masa. Navrch dejte trochu hořčice, kopeček zelí a případně majonézu nebo kečup.

2.  Přiklopte zbývajícími dvěma plátky chleba (namazanou stranou nahoru) a důkladně zapečte.

Sýr 
K zapékání je nejlepší tvrdý sýr nakrájený na plátky. Toustové sýry, zabalené po plátcích, mají tendenci vytékat a připékat se.  A sýrem nešetřete – nejlepší jsou dva, nebo rovnou tři plátky!

Nejlepší sýrové kombinace 
Sýry můžete spojit se šunkou, s kolečky cibule, s plátky jablka, s osmahnutou anglickou slaninou, s plátky rajčete…

Fazolky v tomatě 
Neobvyklé, ale dobré! Stejně jako tradiční anglický nasucho opečený toust, potřený máslem a přelitý trochou ohřátých fazolek.

Omáčka na pizzu 
Je vynikající doplněná šunkou, žampiony, paprikou, cibulí, mozzarelou…

Tuňák ve vlastní šťávě 
Je výborný ve spojení s cibulí a sýrem, případně i konzervovanou a okapanou kukuřicí.

Marmeláda 
Sladká snídaně hotová za pár minut! Marmelády stačí trocha; když vyteče, má snahu  v rozpáleném sendvičovači karamelizovat.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit