Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masový sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 308 g
Tuky 19 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zbylo vám od oběda maso? Zpracujte ho k večeři do sendvičů. Podávat je můžete třeba s kyselými okurkami nebo naloženou červenou řepou.

Související recepty

Suroviny

na potření
vařené maso zbytky, lze nahradit pečeným masem
hořčice 1 ČL
vaší oblíbené
zelí kysané 1 PL
majonéza
nemusí být
nemusí být

Postup

1

Plátky chleba potřete máslem. Dva položte namazanou stranou dolů do sendvičovače a poklaďte je zbytky masa. Navrch dejte trochu hořčice, kopeček zelí a případně majonézu nebo kečup.

2

Přiklopte zbývajícími dvěma plátky chleba (namazanou stranou nahoru) a důkladně zapečte.

Sýr
K zapékání je nejlepší tvrdý sýr nakrájený na plátky. Toustové sýry, zabalené po plátcích, mají tendenci vytékat a připékat se. A sýrem nešetřete – nejlepší jsou dva, nebo rovnou tři plátky!

Nejlepší sýrové kombinace
Sýry můžete spojit se šunkou, s kolečky cibule, s plátky jablka, s osmahnutou anglickou slaninou, s plátky rajčete…

Fazolky v tomatě
Neobvyklé, ale dobré! Stejně jako tradiční anglický nasucho opečený toust, potřený máslem a přelitý trochou ohřátých fazolek.

Omáčka na pizzu
Je vynikající doplněná šunkou, žampiony, paprikou, cibulí, mozzarelou…

Tuňák ve vlastní šťávě
Je výborný ve spojení s cibulí a sýrem, případně i konzervovanou a okapanou kukuřicí.


Marmeláda
Sladká snídaně hotová za pár minut! Marmelády stačí trocha; když vyteče, má snahu v rozpáleném sendvičovači karamelizovat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

13.09.2007 20:43
Recept se nachází v č.1/07, str.24

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...