Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masový sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 308 g
Tuky 19 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zbylo vám od oběda maso? Zpracujte ho k večeři do sendvičů. Podávat je můžete třeba s kyselými okurkami nebo naloženou červenou řepou.

Suroviny

na potření
vařené maso zbytky, lze nahradit pečeným masem
hořčice 1 ČL
vaší oblíbené
zelí kysané 1 PL
majonéza
nemusí být
nemusí být

Postup

1

Plátky chleba potřete máslem. Dva položte namazanou stranou dolů do sendvičovače a poklaďte je zbytky masa. Navrch dejte trochu hořčice, kopeček zelí a případně majonézu nebo kečup.

2

Přiklopte zbývajícími dvěma plátky chleba (namazanou stranou nahoru) a důkladně zapečte.

Sýr
K zapékání je nejlepší tvrdý sýr nakrájený na plátky. Toustové sýry, zabalené po plátcích, mají tendenci vytékat a připékat se. A sýrem nešetřete – nejlepší jsou dva, nebo rovnou tři plátky!

Nejlepší sýrové kombinace
Sýry můžete spojit se šunkou, s kolečky cibule, s plátky jablka, s osmahnutou anglickou slaninou, s plátky rajčete…

Fazolky v tomatě
Neobvyklé, ale dobré! Stejně jako tradiční anglický nasucho opečený toust, potřený máslem a přelitý trochou ohřátých fazolek.

Omáčka na pizzu
Je vynikající doplněná šunkou, žampiony, paprikou, cibulí, mozzarelou…

Tuňák ve vlastní šťávě
Je výborný ve spojení s cibulí a sýrem, případně i konzervovanou a okapanou kukuřicí.


Marmeláda
Sladká snídaně hotová za pár minut! Marmelády stačí trocha; když vyteče, má snahu v rozpáleném sendvičovači karamelizovat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

13.09.2007 20:43
Recept se nachází v č.1/07, str.24

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč