0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masový sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 308 g
Tuky 19 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zbylo vám od oběda maso? Zpracujte ho k večeři do sendvičů. Podávat je můžete třeba s kyselými okurkami nebo naloženou červenou řepou.

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
máslo
na potření
vařené maso zbytky, lze nahradit pečeným masem
hořčice 1 ČL
vaší oblíbené
zelí kysané 1 PL
majonéza
nemusí být
kečup
nemusí být

1 Plátky chleba potřete máslem. Dva položte namazanou stranou dolů do sendvičovače a poklaďte je zbytky masa. Navrch dejte trochu hořčice, kopeček zelí a případně majonézu nebo kečup.

2 Přiklopte zbývajícími dvěma plátky chleba (namazanou stranou nahoru) a důkladně zapečte.

Sýr 
K zapékání je nejlepší tvrdý sýr nakrájený na plátky. Toustové sýry, zabalené po plátcích, mají tendenci vytékat a připékat se.  A sýrem nešetřete – nejlepší jsou dva, nebo rovnou tři plátky!

Nejlepší sýrové kombinace 
Sýry můžete spojit se šunkou, s kolečky cibule, s plátky jablka, s osmahnutou anglickou slaninou, s plátky rajčete…

Fazolky v tomatě 
Neobvyklé, ale dobré! Stejně jako tradiční anglický nasucho opečený toust, potřený máslem a přelitý trochou ohřátých fazolek.

Omáčka na pizzu 
Je vynikající doplněná šunkou, žampiony, paprikou, cibulí, mozzarelou…

Tuňák ve vlastní šťávě 
Je výborný ve spojení s cibulí a sýrem, případně i konzervovanou a okapanou kukuřicí.


Marmeláda 
Sladká snídaně hotová za pár minut! Marmelády stačí trocha; když vyteče, má snahu  v rozpáleném sendvičovači karamelizovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit