Zbylo vám od oběda maso? Zpracujte ho k večeři do sendvičů. Podávat je můžete třeba s kyselými okurkami nebo naloženou červenou řepou.
Suroviny
Postup
Plátky chleba potřete máslem. Dva položte namazanou stranou dolů do sendvičovače a poklaďte je zbytky masa. Navrch dejte trochu hořčice, kopeček zelí a případně majonézu nebo kečup.
Přiklopte zbývajícími dvěma plátky chleba (namazanou stranou nahoru) a důkladně zapečte.
Sýr
K zapékání je nejlepší tvrdý sýr nakrájený na plátky. Toustové sýry, zabalené po plátcích, mají tendenci vytékat a připékat se. A sýrem nešetřete – nejlepší jsou dva, nebo rovnou tři plátky!
Nejlepší sýrové kombinace
Sýry můžete spojit se šunkou, s kolečky cibule, s plátky jablka, s osmahnutou anglickou slaninou, s plátky rajčete…
Fazolky v tomatě
Neobvyklé, ale dobré! Stejně jako tradiční anglický nasucho opečený toust, potřený máslem a přelitý trochou ohřátých fazolek.
Omáčka na pizzu
Je vynikající doplněná šunkou, žampiony, paprikou, cibulí, mozzarelou…
Tuňák ve vlastní šťávě
Je výborný ve spojení s cibulí a sýrem, případně i konzervovanou a okapanou kukuřicí.
Marmeláda
Sladká snídaně hotová za pár minut! Marmelády stačí trocha; když vyteče, má snahu v rozpáleném sendvičovači karamelizovat.
Komentáře