Pljeskavica je superrychlá a jednoduchá. Nejlepší je opečená na grilovací pánvi nebo na plátu. Pokud ji budete grilovat nad ohněm, je lepší ji zabalit do alobalu, aby maso zůstalo pěkně šťavnaté. Balkánská pljeskavica je tradičně podávaná s ajvarem a bramborovou přílohou. Vyzkoušejte náš recept na pljeskavicu a rázem se ve vzpomínkách přenesete k pobřeží Jaderského moře.
Suroviny
telecí maso
500
g
jehněčí maso
500
g
vepřové maso
500
g
hovězí maso
500
g
sůl
pepř
paprika mletá pálivá
jarní cibulka
1
svazek
na kolečka
či lutenica, salát z pečených paprik
k podávání, či malé nové brambory, uvařené a opečené
Postup
1
Maso pokrájejte na menší kusy a semelte v mlýnku, mixéru nebo poproste řezníka, ať vám směs namele. Osolte a opepřete, přidejte špetku pálivé papriky a jarní cibulku.
2
Ze směsi tvořte oválné placky o váze cca 200 g a tloušťce půl centimetru. Potřete je olejem a opečte je na grilovací pánvi, nebo dejte na gril.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Makedonské menu: 3 recepty z macedonské kuchyně(3 recepty )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- Vzpomínky na dovolenou: Jak si doma uvařit oblíbené pokrmy z letních cest(21 receptů )