Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pljeskavica
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 80
Do 50 minut Snadné 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3328 kcal
Bílkoviny 350 g
Sacharidy 1 g
Tuky 195 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pljeskavica je superrychlá a jednoduchá. Nejlepší je opečená na grilovací pánvi nebo na plátu. Pokud ji budete grilovat nad ohněm, je lepší ji zabalit do alobalu, aby maso zůstalo pěkně šťavnaté. Balkánská pljeskavica je tradičně podávaná s ajvarem a bramborovou přílohou. Vyzkoušejte náš recept na pljeskavicu a rázem se ve vzpomínkách přenesete k pobřeží Jaderského moře.

Suroviny

sůl
pepř
paprika mletá pálivá
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
či lutenica, salát z pečených paprik
k podávání, či malé nové brambory, uvařené a opečené

Postup

1

Maso pokrájejte na menší kusy a semelte v mlýnku, mixéru nebo poproste řezníka, ať vám směs namele. Osolte a opepřete, přidejte špetku pálivé papriky a jarní cibulku.

2

Ze směsi tvořte oválné placky o váze cca 200 g a tloušťce půl centimetru. Potřete je olejem a opečte je na grilovací pánvi, nebo dejte na gril.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín