Pljeskavica je superrychlá a jednoduchá. Nejlepší je opečená na grilovací pánvi nebo na plátu. Pokud ji budete grilovat nad ohněm, je lepší ji zabalit do alobalu, aby maso zůstalo pěkně šťavnaté.
Suroviny
telecí maso
500
g
jehněčí maso
500
g
vepřové maso
500
g
hovězí maso
500
g
sůl
pepř
paprika mletá pálivá
mletá
jarní cibulka
1
svazek
na kolečka
či lutenica, salát z pečených paprik
chleba bílý
k podávání, či malé nové brambory, uvařené a opečené
1 Maso pokrájejte na menší kusy a semelte v mlýnku, mixéru nebo poproste řezníka, ať vám směs namele. Osolte a opepřete, přidejte špetku pálivé papriky a jarní cibulku.
2 Ze směsi tvořte oválné placky o váze cca 200 g a tloušťce půl centimetru. Potřete je olejem a opečte je na grilovací pánvi, nebo dejte na gril.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Makedonské menu: 3 recepty z macedonské kuchyně(3 recepty)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(49 receptů)