0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pljeskavica

Pljeskavica
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pljeskavica

3.7 / 5. Počet hodnocení: 62
Do 30 minut Velmi snadné 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3328 kcal
Bílkoviny 350 g
Sacharidy 1 g
Tuky 195 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pljeskavica je superrychlá a jednoduchá. Nejlepší je opečená na grilovací pánvi nebo na plátu. Pokud ji budete grilovat nad ohněm, je lepší ji zabalit do alobalu, aby maso zůstalo pěkně šťavnaté.

Suroviny

telecí maso 500 g
jehněčí maso 500 g
vepřové maso 500 g
hovězí maso 500 g
sůl
pepř
paprika mletá pálivá
mletá
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
ajvar
či lutenica, salát z pečených paprik
chleba bílý
k podávání, či malé nové brambory, uvařené a opečené

1 Maso pokrájejte na menší kusy a semelte v mlýnku, mixéru nebo poproste řezníka, ať vám směs namele. Osolte a opepřete, přidejte špetku pálivé papriky a jarní cibulku.

2 Ze směsi tvořte oválné placky o váze cca 200 g a tloušťce půl centimetru. Potřete je olejem a opečte je na grilovací pánvi, nebo dejte na gril.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit