Hovězí maso s hráškem

Hovězí maso s hráškem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

hovězí maso 700 g
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká 2 PL
tymián 1 PL
olivový olej 5
cibule 1 ks
česnek 2
rajčata 400 g
oloupaná
citronová štáva
z půlky citronu
bujon zeleninový 1 ks
rajčatový protlak 150 g
hrášek 250 g
čerstvý
krupicový cukr 2
tymián 1 PL

Na kostky nakrájené maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce promíchané s tymiánem. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vhodíme maso a promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a ještě krátce opékáme. Pak přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, šťávu z citronu, zeleninový bujon a rajský protlak. Podle potřeby mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme. K téměř měkkému masu přisypeme hrášek, přidáme cukr podle chuti a lístky čertvého tymiánu. Společně ještě chvíli podusíme. Podáváme s rýží a posypané strouhaným sýrem (Gouda, Eidam).

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit