Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí maso s hráškem

Hovězí maso s hráškem

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7672 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 408 g
Tuky 540 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sůl
pepř
tymián 1 PL
olivový olej 5
rajče 400 g
oloupaná
z půlky citronu
hrášek 250 g
čerstvý
tymián 1 PL

Postup

1

Na kostky nakrájené maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce promíchané s tymiánem. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vhodíme maso a promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a ještě krátce opékáme.

2

Pak přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, šťávu z citronu, zeleninový bujon a rajský protlak. Podle potřeby mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.

3

K téměř měkkému masu přisypeme hrášek, přidáme cukr podle chuti a lístky čertvého tymiánu. Společně ještě chvíli podusíme. Podáváme s rýží a posypané strouhaným sýrem (Gouda, Eidam).

Autor: Manova.K

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...