Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí maso s hráškem

Hovězí maso s hráškem

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7672 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 408 g
Tuky 540 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sůl
pepř
tymián 1 PL
olivový olej 5
rajče 400 g
oloupaná
z půlky citronu
hrášek 250 g
čerstvý
tymián 1 PL

Postup

1

Na kostky nakrájené maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce promíchané s tymiánem. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vhodíme maso a promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a ještě krátce opékáme.

2

Pak přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, šťávu z citronu, zeleninový bujon a rajský protlak. Podle potřeby mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.

3

K téměř měkkému masu přisypeme hrášek, přidáme cukr podle chuti a lístky čertvého tymiánu. Společně ještě chvíli podusíme. Podáváme s rýží a posypané strouhaným sýrem (Gouda, Eidam).

Autor: Manova.K

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...