Suroviny
hovězí maso
700
g
sůl
pepř
tymián
1
PL
olivový olej
5
cibule
1
ks
česnek
2
rajče
400
g
oloupaná
z půlky citronu
bujon zeleninový
1
ks
rajčatový protlak
150
g
hrášek
250
g
čerstvý
tymián
1
PL
Postup
1
Na kostky nakrájené maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce promíchané s tymiánem. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vhodíme maso a promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a ještě krátce opékáme.
2
Pak přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, šťávu z citronu, zeleninový bujon a rajský protlak. Podle potřeby mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.
3
K téměř měkkému masu přisypeme hrášek, přidáme cukr podle chuti a lístky čertvého tymiánu. Společně ještě chvíli podusíme. Podáváme s rýží a posypané strouhaným sýrem (Gouda, Eidam).