0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky

Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky

3.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5374 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 751 g
Tuky 83 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Směs batátů, černých fazolí a rajčat je výživná a lahodná sama o sobě. Když ji ovšem ukryjete pod čedarové knedlíčky, které jsou uvnitř vláčné a na povrchu krásně dozlatova vypečené, vznikne opravdu zábavné jídlo, kterého se nebude moci nabažit celá rodina. 

Suroviny

rostlinný olej
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl
batáty 250 g
oloupané a nakrájené na kostičky, nebo směs batátů a máslové dýně, oloupaných a nakrájených na kostičky
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
fazole červené 800 g
2 konzervy červených fazolí v chilli omáčce nebo 2 konzervy černých fazolí
voda 250 ml
+ 4 lžíce ledové vody do těsta
chilli pasta 3 PL
chilli pasta chipotle
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 2 g
jedlá soda 2 g
máslo 60 g
nakrájené na kostičky
čedar 70 g
vyzrálý, nastrouhaný
jalapeño 1 ks
zelená chilli paprička nakrájená na tenké plátky

Postup

1

Ve velkém hrnci vhodném do trouby rozehřejte na středním ohni trochu rostlinného oleje. Přidejte cibuli a špetku soli a restujte 7 minut do změknutí. Vhoďte batáty (nebo směs dýně a batátů) a několik minut je restujte, než přidáte rajčata, fazole a 250 ml vody. Vmíchejte pastu chipotle a podle chuti osolte a opepřete (případně okořeňte). Přiklopte pokličkou a na mírném až středním ohni zvolna vařte 25 minut nebo dokud se množství tekutiny nezredukuje a batáty nezměknou.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a ½ lžičky soli. Přidejte máslo a prsty zpracujte na drobenku. Vmíchejte nastrouhaný čedar a poté rychle zapracujte 4 lžíce studené vody. Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého vytvarujte kuličku. Kuličky rozložte na směs v hrnci, vložte do trouby a odkryté pečte 15–20 minut, nebo dokud se knedlíčky nenafouknou a nezískají zlatavou barvu. Pokrm podávejte s jalapeňo papričkou podle chuti. 

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Komentáře

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč