Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky

Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Dušené batáty s fazolemi a čedarovými knedlíčky

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5374 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 751 g
Tuky 83 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Směs batátů, černých fazolí a rajčat je výživná a lahodná sama o sobě. Když ji ovšem ukryjete pod čedarové knedlíčky, které jsou uvnitř vláčné a na povrchu krásně dozlatova vypečené, vznikne opravdu zábavné jídlo, kterého se nebude moci nabažit celá rodina. 

Suroviny

rostlinný olej
nakrájená nadrobno
sůl
batáty 250 g
oloupané a nakrájené na kostičky, nebo směs batátů a máslové dýně, oloupaných a nakrájených na kostičky
2 konzervy červených fazolí v chilli omáčce nebo 2 konzervy černých fazolí
voda 250 ml
+ 4 lžíce ledové vody do těsta
chilli pasta chipotle
pepř
čerstvě mletý
kypřicí prášek do pečiva 2 g
nakrájené na kostičky
vyzrálý, nastrouhaný
zelená chilli paprička nakrájená na tenké plátky

Postup

1

Ve velkém hrnci vhodném do trouby rozehřejte na středním ohni trochu rostlinného oleje. Přidejte cibuli a špetku soli a restujte 7 minut do změknutí. Vhoďte batáty (nebo směs dýně a batátů) a několik minut je restujte, než přidáte rajčata, fazole a 250 ml vody. Vmíchejte pastu chipotle a podle chuti osolte a opepřete (případně okořeňte). Přiklopte pokličkou a na mírném až středním ohni zvolna vařte 25 minut nebo dokud se množství tekutiny nezredukuje a batáty nezměknou.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a ½ lžičky soli. Přidejte máslo a prsty zpracujte na drobenku. Vmíchejte nastrouhaný čedar a poté rychle zapracujte 4 lžíce studené vody. Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého vytvarujte kuličku. Kuličky rozložte na směs v hrnci, vložte do trouby a odkryté pečte 15–20 minut, nebo dokud se knedlíčky nenafouknou a nezískají zlatavou barvu. Pokrm podávejte s jalapeňo papričkou podle chuti. 

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Komentáře

05.10.2022 12:03
Do knedlíčků méně mouky a přidat nějaké kořeni a něco zeleného (Petrželka/Koriandr) je to takové bez chuti.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč