Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

Guláš a pivo je klasická a skvělá kombinace. A tak nás napadlo spojit to, co perfektně funguje na stole, rovnou v pekáčku.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření – více než hodinu
PT20M
Pečení 0:20
Maso

Ingredience

    • 800 g hovězího předního masa nebo kližky na guláš, nakrájené na kostky
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 60 ml olivového oleje
    • 2 velké cibule, nakrájené nadrobno
    • 400 g žampionů, malé ponechte v celku, velké nakrájejte na čtvrtky
    • 300 ml hovězího vývaru
    • 250 ml piva Guinness
    • 2 lžíce rajčatového protlaku
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 500 g brambor (varný typ C)
    • 2–3 lžíce másla
    • 100 ml mléka
    • 200 g čedaru, nastrouhaného

Příprava jídla

Maso promíchejte s moukou. V širokém litinovém hrnci rozpalte olej a maso na něm opečte ze všech stran. Maso vyjměte a na tuku v uvolněném hrnci opečte cibuli dosklovita, poté přidejte žampiony a míchejte, aby zezlátly, přilijte vývar, pivo, rajčatový protlak, ocet, worcester, pro- míchejte, vraťte do hrnce maso, přiklopte, přiveďte pod bod varu a duste asi hodinu nebo i víc, aby maso dokonale změklo.

2 Brambory oloupejte, uvařte doměkka, slijte, přidejte máslo, mléko a rozšťouchejte nebo ušlehejte na kaši. Nakonec vmíchejte 2/3 čedaru.

3 Ragú přesuňte do zapékací mísy nebo do pekáčku, na něj rozprostřete bramborovou kaši, posypte zbylým čedarem a dejte péct do trouby vyhřáté při teplotě 200 °C na zhruba 20 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí páj s květákovou kaší

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

Kulinární jízda Evropou

REKLAMA

Přidat komentář