Pod bramborovo-pastinákovou pokličkou najdete šťavnatou masovou náplň.
Suroviny
Postup
Nasucho rozpalte nepřilnavý kastrol a za častého míchání na něm opečte maso, až začne hnědnout. Přidejte karotku i cibuli a pokračujte ještě pět minut. Důkladně promíchejte.
Do masa vmíchejte worcester a rajčatové pyré, rozdrobte bujonové kostky a zalijte asi 400 ml vody. Uveďte do varu a dobře promíchejte.
Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi čtyřicet minut, až mrkev a cibule změknou a šťáva zhoustne. Občas promíchejte.
Maizenu rozmíchejte ve dvou lžičkách studené vody a vmíchejte ji do směsi. Minutu povařte, aby směs zhoustla.
Zatímco se maso dusí, uvařte brambory a pastinák v osolené vodě doměkka; bude to trvat asi dvacet minut.
Sceďte je a rozmačkejte se solí, pepřem a dostatečným množstvím mléka, aby vzniklo jemné pyré.
Masovou směs vyklopte do zapékací formy, nahoru rozprostřete pyré a povrch nakypřete vidličkou. Buď směs zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.