Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 82 g
Cukr 280 g
Tuky 27 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pod bramborovo-pastinákovou pokličkou najdete šťavnatou masovou náplň.

Suroviny

hovězí maso mleté 250 g
cibule 2 ks
pokrájená
mrkev 4 ks
nahrubo
worcesterská omáčka 2 PL
rajčatové pyré 2 PL
bujon hovězí 2 kostky
škrob 1 ČL
brambory 900 g
na kostky
pastinák 3 ks
na kusy
mléko 2 PL
sůl
pepř

1Nasucho rozpalte nepřilnavý kastrol a za častého míchání na něm opečte maso, až začne hnědnout. Přidejte karotku i cibuli a pokračujte ještě pět minut. Důkladně promíchejte.

2Do masa vmíchejte worcester a rajčatové pyré, rozdrobte bujonové kostky a zalijte asi 400 ml vody. Uveďte do varu a dobře promíchejte. Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi čtyřicet minut, až mrkev a cibule změknou a šťáva zhoustne. Občas promíchejte. Maizenu rozmíchejte ve dvou lžičkách studené vody a vmíchejte ji do směsi. Minutu povařte, aby směs zhoustla.

3Zatímco se maso dusí, uvařte brambory a pastinák v osolené vodě doměkka; bude to trvat asi dvacet minut. Sceďte je a rozmačkejte se solí, pepřem a dostatečným množstvím mléka, aby vzniklo jemné pyré. Masovou směs vyklopte do zapékací formy, nahoru rozprostřete pyré a povrch nakypřete vidličkou. Buď směs zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit