0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pastýřský koláč
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1764 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 280 g
Tuky 27 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pod bramborovo-pastinákovou pokličkou najdete šťavnatou masovou náplň.

Suroviny

hovězí maso mleté 250 g
cibule 2 ks
pokrájená
mrkev 4 ks
nahrubo
worcesterská omáčka 2 PL
rajčatová passata - pyré 2 PL
bujon hovězí 2 kostky
škrob 1 ČL
brambory 900 g
na kostky
pastinák 3 ks
na kusy
mléko 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Nasucho rozpalte nepřilnavý kastrol a za častého míchání na něm opečte maso, až začne hnědnout. Přidejte karotku i cibuli a pokračujte ještě pět minut. Důkladně promíchejte.

2

Do masa vmíchejte worcester a rajčatové pyré, rozdrobte bujonové kostky a zalijte asi 400 ml vody. Uveďte do varu a dobře promíchejte.

3

Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi čtyřicet minut, až mrkev a cibule změknou a šťáva zhoustne. Občas promíchejte.

4

Maizenu rozmíchejte ve dvou lžičkách studené vody a vmíchejte ji do směsi. Minutu povařte, aby směs zhoustla.

5

Zatímco se maso dusí, uvařte brambory a pastinák v osolené vodě doměkka; bude to trvat asi dvacet minut.

6

Sceďte je a rozmačkejte se solí, pepřem a dostatečným množstvím mléka, aby vzniklo jemné pyré.

7

Masovou směs vyklopte do zapékací formy, nahoru rozprostřete pyré a povrch nakypřete vidličkou. Buď směs zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.

Související články

Vše, co potřebujete vědět o mletém mase
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o mletém mase

Milujete sekanou, karbanátky, burgery, boloňskou omáčku, chili, pljeskavicu, musaku, bifteki či masové kuličky? Mleté nebo mělněné maso je základem nespočtu populárních pokrmů kuchyní z celého světa.  ...
Mleté maso stokrát jinak
  • ARCHIV / nepridavat nove

Mleté maso stokrát jinak

Triků na zaručeně ještě lepší a lepší mleté maso existuje spousta. My vám poradíme, jak namleté maso lépe spojit a také co s cibulí, aby v mase nezhořkla.   ...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit