0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pastýřský koláč
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1764 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 280 g
Tuky 27 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pod bramborovo-pastinákovou pokličkou najdete šťavnatou masovou náplň.

Suroviny

cibule 2 ks
pokrájená
mrkev 4 ks
nahrubo
worchestrová omáčka 2 PL
rajčatová passata - pyré 2 PL
bujon hovězí 2 kostky
škrob 1 ČL
na kostky
na kusy
mléko 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Nasucho rozpalte nepřilnavý kastrol a za častého míchání na něm opečte maso, až začne hnědnout. Přidejte karotku i cibuli a pokračujte ještě pět minut. Důkladně promíchejte.

2

Do masa vmíchejte worcester a rajčatové pyré, rozdrobte bujonové kostky a zalijte asi 400 ml vody. Uveďte do varu a dobře promíchejte.

3

Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi čtyřicet minut, až mrkev a cibule změknou a šťáva zhoustne. Občas promíchejte.

4

Maizenu rozmíchejte ve dvou lžičkách studené vody a vmíchejte ji do směsi. Minutu povařte, aby směs zhoustla.

5

Zatímco se maso dusí, uvařte brambory a pastinák v osolené vodě doměkka; bude to trvat asi dvacet minut.

6

Sceďte je a rozmačkejte se solí, pepřem a dostatečným množstvím mléka, aby vzniklo jemné pyré.

7

Masovou směs vyklopte do zapékací formy, nahoru rozprostřete pyré a povrch nakypřete vidličkou. Buď směs zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč