Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou

Rozhodli jsme se rehabilitovat klasiku školních jídelen, který se bohužel netěší právě velké přízni malých strávníků. Povedlo se!

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Luštěniny Česká

Ingredience

    NA HRACHOVOU KAŠI

    • 400 g předvařeného žlutého hrachu
    • sůl
    • 2 lžíce másla
    • teplé mléko podle potřeby
    • 1–2 stroužky česneku, prolisované, nebo víc podle chuti
    • 2 lžičky sušené majoránky
    • lístky čerstvé majoránky na ozdobení (nemusí být)

    NA OPEČENOU CIBULKU

    • rostlinný olej na opékání
    • 2 velké cibule, nakrájené na půlkolečka a pak na příčné plátky

    K PODÁVÁNÍ

    • 4 klobásky (my jsme použili vepřové z Marks&Spencer), dozlatova opečené v troubě nebo na trošce oleje na pánvi
    • nakládané okurky

Příprava jídla

1 Na cibulku rozehřejte v pánvi vyšší vrstvu oleje, vsypte cibuli, ztlumte plamen a cibulku zvolna opékejte do pěkné tmavé barvy. Během opékání míchejte a hlídejte, celý proces bude trvat asi 20–30 minut. Potom cibulku vyjměte z oleje a nechte z ní odsát tuk na papírových utěrkách.

2 Mezitím na kaši uvařte hrách podle návodu na obalu doměkka a pak slijte a rozmixujte dohladka. Osolte, vmíchejte máslo a podle potřeby nařeďte teplým mlékem a znovu důkladně promixujte – hustotu kaše případně upravte dalším mlékem, aby byla taková, jak ji máte rádi. Nakonec do hotové kaše vmíchejte česnek a majoránku podle chuti.

3 Na talíře rozdělte kaši a opečené klobásky, kaši posypte připravenou cibulkou, ozdobte čerstvými lístky majoránky, máte-li je, a doplňte nakládanými okurkami.

NĚCO NAVÍC
Nejste-li příznivci předvařených potravin (my jsme předvařený hrách použili čistě kvůli rychlosti přípravy), můžete na kaši uvařit obyčejný žlutý loupaný půlený hrách – ten se před přípravou namáčí na 2 hodiny do studené vody a potom se vaří zhruba 45 minut (nenamočený se vaří o trochu déle).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátová polévka se sázeným vejcem a rukolou

Drůbeží játra na cibulce s hřebíčkovou rýží

Rajská omáčka s kolínky a rychlým rostbífem

Rýžový nákyp

Přidat komentář