0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

4.8 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1998 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 213 g
Tuky 75 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrachová kaše je výborná příloha, zrovna tak jako bramborová. A co je takhle propojit? Zkoušeli jste to? Je to zkrátka lahodná dokonalost, která vás navíc nebude stát skoro nic.

Suroviny

hrách 80 g
přebraný, den předem namočený
majoránka (drhnutá) 1 PL
máslo 25 g
mléko 70 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 0.5 stroužku
utřeného
bramborová kaše 150 g
cca 120 g brambor + mléko
K podávání
máslo 20 g
šalotka 8 ks
nadrobno
tymián 10 snítek
uzené maso 4 ks
uzené kotlety glazované podle návodu v Tipech & tricích v postupu

1 Hrách uvařte s majoránkou doměkka, může to trvat 2–3 hodiny. Sceďte a umelte, nahrubo rozmixujte či prolisujte do kastrolu, přidejte máslo, mléko, sůl, pepř a česnek podle chuti, na mírném plameni dobře vymíchejte. Pak vmíchejte bramborovou kaši.

2 V rendlíku či pánvi rozehřejte máslo, vsypte šalotky a za častého míchání je opékejte 8–10 minut dozlatohněda. Před podáváním vmíchejte lístky tymiánu. Kaši podávejte se šalotkami a glazovaným uzeným masem.

TIPY & TRIKY
Uzené kotlety (můžete ale použít i plátky uzené krkovice) potřete 2 lžícemi medu smíchanými s 1 lžící vinného octa a 1 lžičkou dijonské hořčice a opečte z obou stran pod grilem nebo v pánvi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit