
Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce
Mistrovská příloha
Vydání: 2014/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 80 g hrachu, přebraného a den předem namočeného + 1 lžíce majoránky
- 25 g másla + 70 ml mléka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1/2 stroužku česneku, utřeného
- 150 g bramborové kaše (cca 120 g brambor + mléko)
- 20 g másla
- 8 šalotek, nakrájených nadrobno
- 10 čerstvých snítek tymiánu
- 4 uzené kotlety glazované podle návodu v Tipech & tricích
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Hrách uvařte s majoránkou doměkka, může to trvat 2–3 hodiny. Sceďte a umelte, nahrubo rozmixujte či prolisujte do kastrolu, přidejte máslo, mléko, sůl, pepř a česnek podle chuti, na mírném plameni dobře vymíchejte. Pak vmíchejte bramborovou kaši.
2 V rendlíku či pánvi rozehřejte máslo, vsypte šalotky a za častého míchání je opékejte 8–10 minut dozlatohněda. Před podáváním vmíchejte lístky tymiánu. Kaši podávejte se šalotkami a glazovaným uzeným masem.
TIPY & TRIKY
Uzené kotlety (můžete ale použít i plátky uzené krkovice) potřete 2 lžícemi medu smíchanými s 1 lžící vinného octa a 1 lžičkou dijonské hořčice a opečte z obou stran pod grilem nebo v pánvi.
Přidat komentář