0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

4.8 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1998 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 213 g
Tuky 75 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrachová kaše je výborná příloha, zrovna tak jako bramborová. A co je takhle propojit? Zkoušeli jste to? Je to zkrátka lahodná dokonalost, která vás navíc nebude stát skoro nic.

Suroviny

hrách 80 g
přebraný, den předem namočený
majoránka (drhnutá) 1 PL
máslo 25 g
mléko 70 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 0.5 stroužku
utřeného
bramborová kaše 150 g
cca 120 g brambor + mléko
K podávání
máslo 20 g
šalotka 8 ks
nadrobno
tymián 10 snítek
uzené maso 4 ks
uzené kotlety glazované podle návodu v Tipech & tricích v postupu

1 Hrách uvařte s majoránkou doměkka, může to trvat 2–3 hodiny. Sceďte a umelte, nahrubo rozmixujte či prolisujte do kastrolu, přidejte máslo, mléko, sůl, pepř a česnek podle chuti, na mírném plameni dobře vymíchejte. Pak vmíchejte bramborovou kaši.

2 V rendlíku či pánvi rozehřejte máslo, vsypte šalotky a za častého míchání je opékejte 8–10 minut dozlatohněda. Před podáváním vmíchejte lístky tymiánu. Kaši podávejte se šalotkami a glazovaným uzeným masem.

TIPY & TRIKY
Uzené kotlety (můžete ale použít i plátky uzené krkovice) potřete 2 lžícemi medu smíchanými s 1 lžící vinného octa a 1 lžičkou dijonské hořčice a opečte z obou stran pod grilem nebo v pánvi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit