Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1589 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 220 g
Tuky 53 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mistrovská příloha

Související recepty

Suroviny

hrách 80 g
přebraný, den předem namočený
majoránka (drhnutá) 1 PL
máslo 25 g
mléko 70 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 0.5 stroužek
utřený
bramborová kaše 150 g
cca 120 g brambor + mléko
K podávání
máslo 20 g
šalotka 8 ks
nadrobno
tymián 10 snítka
4 ks
uzená kotleta glazované

1 Hrách uvařte s majoránkou doměkka, může to trvat 2–3 hodiny. Sceďte a umelte, nahrubo rozmixujte či prolisujte do kastrolu, přidejte máslo, mléko, sůl, pepř a česnek podle chuti, na mírném plameni dobře vymíchejte. Pak vmíchejte bramborovou kaši.

2 V rendlíku či pánvi rozehřejte máslo, vsypte šalotky a za častého míchání je opékejte 8–10 minut dozlatohněda. Před podáváním vmíchejte lístky tymiánu. Kaši podávejte se šalotkami a glazovaným uzeným masem.

TIPY & TRIKY

Uzené kotlety (můžete ale použít i plátky uzené krkovice) potřete 2 lžícemi medu smíchanými s 1 lžící vinného octa a 1 lžičkou dijonské hořčice a opečte z obou stran pod grilem nebo v pánvi.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit