Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce
Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

4/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1998 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 213 g
Tuky 75 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrachová kaše je výborná příloha, zrovna tak jako bramborová. A co je takhle propojit? Zkoušeli jste to? Je to zkrátka lahodná dokonalost, která vás navíc nebude stát skoro nic.

Suroviny

přebraný, den předem namočený
majoránka (drhnutá) 1 PL
mléko 70 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek ½ stroužku
utřeného
cca 120 g brambor + mléko
K podávání
nadrobno
tymián 10 snítek
uzené kotlety glazované podle návodu v Tipech & tricích v postupu

Postup

1

Hrách uvařte s majoránkou doměkka, může to trvat 2–3 hodiny. Sceďte a umelte, nahrubo rozmixujte či prolisujte do kastrolu, přidejte máslo, mléko, sůl, pepř a česnek podle chuti, na mírném plameni dobře vymíchejte. Pak vmíchejte bramborovou kaši.

2

V rendlíku či pánvi rozehřejte máslo, vsypte šalotky a za častého míchání je opékejte 8–10 minut dozlatohněda. Před podáváním vmíchejte lístky tymiánu. Kaši podávejte se šalotkami a glazovaným uzeným masem.

TIPY & TRIKY
Uzené kotlety (můžete ale použít i plátky uzené krkovice) potřete 2 lžícemi medu smíchanými s 1 lžící vinného octa a 1 lžičkou dijonské hořčice a opečte z obou stran pod grilem nebo v pánvi.

[[nid:10935]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...