Hrachová kaše je výborná příloha, zrovna tak jako bramborová. A co je takhle propojit? Zkoušeli jste to? Je to zkrátka lahodná dokonalost, která vás navíc nebude stát skoro nic.
Suroviny
1 Hrách uvařte s majoránkou doměkka, může to trvat 2–3 hodiny. Sceďte a umelte, nahrubo rozmixujte či prolisujte do kastrolu, přidejte máslo, mléko, sůl, pepř a česnek podle chuti, na mírném plameni dobře vymíchejte. Pak vmíchejte bramborovou kaši.
2 V rendlíku či pánvi rozehřejte máslo, vsypte šalotky a za častého míchání je opékejte 8–10 minut dozlatohněda. Před podáváním vmíchejte lístky tymiánu. Kaši podávejte se šalotkami a glazovaným uzeným masem.
TIPY & TRIKY
Uzené kotlety (můžete ale použít i plátky uzené krkovice) potřete 2 lžícemi medu smíchanými s 1 lžící vinného octa a 1 lžičkou dijonské hořčice a opečte z obou stran pod grilem nebo v pánvi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny! 6 receptů pro všední den(6 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Hrách a kroupy: 21 receptů na staročeskou pochoutku(20 receptů)