Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrnková bublanina

Hodnocení receptu
3.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6293 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 904 g
Tuky 222 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý letní koláč, který může být každý týden jiný - podle toho, jaké ovoce na přípravu hrnkové bublaniny právě použijete. 

Suroviny

cukr 2 hrnky
sodovka 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 4 ks
máslo 1 hrnek
rozpuštěné
ovoce
podle chuti

Postup

1

Nejprve smícháme sypké ingredience, důkladně promícháme a přidáme tekuté ingredience.

2

Půlku těsta nalijeme na vymazaný plech nasypeme ovoce podle vlastní chuti a zalijeme zbylým těstem.

3

Pečeme v troubě předehráté na 180 stupňů do zlatova. Po vyjmutí necháme vychladnou a před podáváním pocukrujeme. 

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: andrea...

Apetit magazín