0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
sticky toffee pudding
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné 20 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3463 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 514 g
Tuky 120 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše čtenářka Lenka Jíšová ze Znojma nám poslala recept na sticky toffee pudding, vláčný anglický dezert, který připomíná náš litý perník a podává se s karamelovou omáčkou.

Suroviny

čaj 300 ml
horký
datle 230 g
máslo 50 g
cukr 170 g
přírodní či obyčejný
vejce 3 ks
mouka 230 g
prosátá s práškem do pečiva
jedlá soda 1 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit část cukru 2 balíčky vanilkového cukru
káva 1 ČL
instantní, granule
lze nahradit rumem
cukr 80 g
přírodní
máslo 30 g

Postup

1

Datle nasekejte, vypeckujte, přelijte čajem a nechte asi 2–3 hodiny stát.

2

Zahřejte troubu na 180 °C.

3

Utřete máslo, cukr a vejce a smíchejte je s datlemi (i s čajem), kávou a vanilkovou esencí nebo vanilkovým cukrem.

4

Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a sodu.

5

Těsto dobře promíchejte a nalijte do vymazaného pekáčku cca 20 × 30 cm nebo do formy na srnčí hřbet.

6

Pečte ve středu trouby asi 30 minut. Hmota během pečení ztmavne.

7

Na polevu zvanou ,toffee sauce‘ na velmi mírném plameni míchejte v rendlíku smetanu, alkohol, přírodní cukr a máslo. Nechte zhoustnout.

Tip: Čím déle se směs vaří, tím bude získaný krém po vychladnutí hladší – měl by zhoustnout až na ,nitku‘ – z vařečky pomalu stékat tenkým souvislým proudem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč