Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
sticky toffee pudding
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné 20 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3463 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 514 g
Tuky 120 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše čtenářka Lenka Jíšová ze Znojma nám poslala recept na sticky toffee pudding, vláčný anglický dezert, který připomíná náš litý perník a podává se s karamelovou omáčkou.

Suroviny

čaj 300 ml
horký
datle 230 g
cukr 170 g
přírodní či obyčejný
vejce 3 ks
mouka 230 g
prosátá s práškem do pečiva
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit část cukru 2 balíčky vanilkového cukru
káva 1 ČL
instantní, granule
lze nahradit rumem
cukr 80 g
přírodní

Postup

1

Datle nasekejte, vypeckujte, přelijte čajem a nechte asi 2–3 hodiny stát.

2

Zahřejte troubu na 180 °C.

3

Utřete máslo, cukr a vejce a smíchejte je s datlemi (i s čajem), kávou a vanilkovou esencí nebo vanilkovým cukrem.

4

Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a sodu.

5

Těsto dobře promíchejte a nalijte do vymazaného pekáčku cca 20 × 30 cm nebo do formy na srnčí hřbet.

6

Pečte ve středu trouby asi 30 minut. Hmota během pečení ztmavne.

7

Na polevu zvanou ,toffee sauce‘ na velmi mírném plameni míchejte v rendlíku smetanu, alkohol, přírodní cukr a máslo. Nechte zhoustnout.

Tip: Čím déle se směs vaří, tím bude získaný krém po vychladnutí hladší – měl by zhoustnout až na ,nitku‘ – z vařečky pomalu stékat tenkým souvislým proudem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...