Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
sticky toffee pudding
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné 20 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3463 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 514 g
Tuky 120 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše čtenářka Lenka Jíšová ze Znojma nám poslala recept na sticky toffee pudding, vláčný anglický dezert, který připomíná náš litý perník a podává se s karamelovou omáčkou.

Suroviny

čaj 300 ml
horký
datle 230 g
cukr 170 g
přírodní či obyčejný
vejce 3 ks
mouka 230 g
prosátá s práškem do pečiva
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit část cukru 2 balíčky vanilkového cukru
káva 1 ČL
instantní, granule
lze nahradit rumem
cukr 80 g
přírodní

Postup

1

Datle nasekejte, vypeckujte, přelijte čajem a nechte asi 2–3 hodiny stát.

2

Zahřejte troubu na 180 °C.

3

Utřete máslo, cukr a vejce a smíchejte je s datlemi (i s čajem), kávou a vanilkovou esencí nebo vanilkovým cukrem.

4

Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a sodu.

5

Těsto dobře promíchejte a nalijte do vymazaného pekáčku cca 20 × 30 cm nebo do formy na srnčí hřbet.

6

Pečte ve středu trouby asi 30 minut. Hmota během pečení ztmavne.

7

Na polevu zvanou ,toffee sauce‘ na velmi mírném plameni míchejte v rendlíku smetanu, alkohol, přírodní cukr a máslo. Nechte zhoustnout.

Tip: Čím déle se směs vaří, tím bude získaný krém po vychladnutí hladší – měl by zhoustnout až na ,nitku‘ – z vařečky pomalu stékat tenkým souvislým proudem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč