0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šneci s ořechy a rumovou polevou

Šneci s ořechy a rumovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šneci s ořechy a rumovou polevou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3447 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 442 g
Tuky 143 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá sladkost k odpolední kávě! Šneci z bramborového těsta vydrží dlouho vláční, ale než to stačíte ověřit, budou pryč...

Suroviny

bramborové těsto 1 ks
podle našeho receptu
vejce 1 ks
rozšlehané na potření
Na náplň
vlašské ořechy 200 g
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal
mléko 260 ml
rum 2 PL
tuzemák
meruňkový džem 3 PL
Na polevu
moučkový cukr 100 g
rum 2 PL
tuzemák

1 Na náplň smíchejte mleté ořechy s oběma cukry. Mléko přiveďte k varu, přidejte rum, ořechovou směs a džem a promíchejte. Vypněte a nechte zchladnout.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto na pomoučněném válu vyválejte na tloušťku asi 1cm a potřete ho rovnoměrně ořechovou náplní. Srolujte a nakrájejte na zhruba 2cm silné plátky. Vzniklé šneky rozložte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 30 minut dozlatova.

3 Na polevu dejte do misky cukr, přilijte rum a vařečkou utřete dohladka. Polevou přelijte upečené šneky a nechte zaschnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč