Dokonalá sladkost k odpolední kávě! Šneci z bramborového těsta vydrží dlouho vláční, ale než to stačíte ověřit, budou pryč...
Suroviny
Postup
Na náplň smíchejte mleté ořechy s oběma cukry. Mléko přiveďte k varu, přidejte rum, ořechovou směs a džem a promíchejte. Vypněte a nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 180°C. Bramborové těsto na pomoučněném válu vyválejte na tloušťku asi 1cm a potřete ho rovnoměrně ořechovou náplní. Srolujte a nakrájejte na zhruba 2cm silné plátky. Vzniklé šneky rozložte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 30 minut dozlatova.
Na polevu dejte do misky cukr, přilijte rum a vařečkou utřete dohladka. Polevou přelijte upečené šneky a nechte zaschnout.