0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Na 15–20 muffinů (podle velikosti formiček a košíčků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3074 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 333 g
Tuky 142 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zaručujeme vám, že tyhle muffiny, které voní levandulí a jsou báječně vláčné, budete chtít snídat celé léto!

Suroviny

máslo
na vymazání formiček (nemusí být, pokud máte papírové košíčky)
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formiček (nemusí být, pokud máte papírové košíčky)
máslo 125 g
změklé
třtinový cukr 150 g
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
pomerančová kůra
z 1 pomeranče
mouka pšeničná hladká 230 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
jogurt řeckého typu 200 g
sůl 1 špetka
levandule 1 ČL
kvítky – sušené nebo čerstvé
ostružiny 125 g
čerstvé i mražené
mouka pšeničná hladká 1 PL
nebo škrob (nemusí být)
Na polevu
pomerančová šťáva 50 ml
moučkový cukr
Na ozdobení
ostružiny
levandule
kvítky

1 Troubu předehřejte na 180°C. Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky či složeným papírem na pečení anebo jednotlivé důlky vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2 Máslo vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte žloutky a nakonec i pomerančovou kůru. Mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu smíchejte a prosejte přes jemné síto, abyste odstranili případné hrudky. Do směsi másla, cukru a žloutků po částech zašlehejte jogurt a moučnou směs. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu a zapracujte ho do těsta ručně stěrkou. Nakonec do těsta opatrně vmíchejte levandulové kvítky a ostružiny, které můžete předem obalit v mouce nebo škrobu, aby neklesaly příliš rychle na dno formičky.

3 Těsto nalijte do košíčků a pečte asi 20–25 minut dozlatova. Propečenost vyzkoušejte zapíchnutím špejle do těsta. Pokud je po vytažení obalená těstem, pokračujte v pečení. Pokud je naopak suchá, máte upečeno. Nechte vychladnout.

4 K pomerančové šťávě postupně přidávejte moučkový cukr a šlehejte, dokud směs nezíská konzistenci polevy. Neměla by být příliš hutná, ale ani příliš řídká. Musí líně stékat ze lžičky ve stužkách, nikoli tenkým pramínkem. Pokud se vám zdá poleva příliš tuhá, přidejte kapku vody. Výslednou polevou polijte muffiny a ozdobte je ostružinami a levandulovými kvítky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč