Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrubé bazalkové pesto
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2267 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 9 g
Tuky 217 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle pesto je výborné na dochucení grilované ryby nebo kuřete, můžete s ním bleskově ochutit těstoviny nebo ozdobit rajčatovou polévku při podávání. Největší dobrota je, když pestem pomažete opečenou rozpůlenou ciabattu a ozdobíte plátky rajčete.

Suroviny

bazalka 2 hrsti
(45 g) nahrubo pokrájené
piniové oříšky 2 PL
lehce opražené, nahrubo pokrájené
česnek 1 stroužek
drcený
strouhaný
tenké nudličky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 200 ml

Postup

1

Vložte bazalku, piniové oříšky, česnek, parmazán, citronovou kůru, sůl a pepř do mísy, zalijte olivovým olejem a dobře promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...