0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné muffiny

Jablečné muffiny

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 105
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4935 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 596 g
Tuky 248 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svačinka, která neomrzí. Jablečné muffiny jsou úžasně vláčné a šťavnaté. Podle chuti je můžete vylepšit přidáním dalších surovin – různých druhů oříšků nebo sušeného ovoce. Vydrží i několik dní – samozřejmě, pokud se po nich jen nezapráší.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 300 g
jablko 300 g
třtinový cukr 300 g
vejce 3 ks
rostlinný olej 200 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
skořice 1 ČL
rozinky 1 hrst
brusinky 1 hrst
lze vynechat
lískové oříšky 1 hrst
lze vynechat

Postup

1

Jablka očistěte, zbavte jadérek a nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud použijete sladký typ jablek, můžete je pokapat troškou citronové šťávy, aby byly výsledné muffiny osvěžující.

2

Oddělte bílky a žloutky. Z bílek ušlehejte tuhý sníh.

3

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidejte olej a dobře vymílejte. Přidejte nastrouhaná jablka a rozinky, případně oříšky a brusinky.

4

Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Chcete-li vytvořit zdravější verzi muffinů, můžete část mouky nahradit mletými ovesnými vločkami nebo mletými mandlemi.

5

Nakonec do směsi lehce vmíchejte ušlehaný sníh.

6

Těsto naplňte do vymezené a vysypané muffinové formy asi centrimetr pod okraj a dejte do dobře vyhřáté trouby na 180 stupňů a upešte.

7

Po upečení nechce vychladnout. Před podáváním můžete pocukrovat nebo polit čokoládou a posypat nasenakými ořechy.

Foto ilustrační, zdroje: Pexels.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč