Svačinka, která neomrzí. Jablečné muffiny jsou úžasně vláčné a šťavnaté. Podle chuti je můžete vylepšit přidáním dalších surovin – různých druhů oříšků nebo sušeného ovoce. Vydrží i několik dní – samozřejmě, pokud se po nich jen nezapráší.
Postup
Jablka očistěte, zbavte jadérek a nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud použijete sladký typ jablek, můžete je pokapat troškou citronové šťávy, aby byly výsledné muffiny osvěžující.
Oddělte bílky a žloutky. Z bílek ušlehejte tuhý sníh.
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidejte olej a dobře vymílejte. Přidejte nastrouhaná jablka a rozinky, případně oříšky a brusinky.
Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Chcete-li vytvořit zdravější verzi muffinů, můžete část mouky nahradit mletými ovesnými vločkami nebo mletými mandlemi.
Nakonec do směsi lehce vmíchejte ušlehaný sníh.
Těsto naplňte do vymezené a vysypané muffinové formy asi centrimetr pod okraj a dejte do dobře vyhřáté trouby na 180 stupňů a upešte.
Po upečení nechce vychladnout. Před podáváním můžete pocukrovat nebo polit čokoládou a posypat nasenakými ořechy.
Foto ilustrační, zdroje: Pexels.com