0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné muffiny

Jablečné muffiny

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4935 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 596 g
Tuky 248 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svačinka, která neomrzí. Jablečné muffiny jsou úžasně vláčné a šťavnaté. Podle chuti je můžete vylepšit přidáním dalších surovin – různých druhů oříšků nebo sušeného ovoce. Vydrží i několik dní – samozřejmě, pokud se po nich jen nezapráší.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 300 g
jablko 300 g
třtinový cukr 300 g
vejce 3 ks
rostlinný olej 200 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
skořice 1 ČL
rozinky 1 hrst
brusinky 1 hrst
lze vynechat
lískové oříšky 1 hrst
lze vynechat

Postup

1

Jablka očistěte, zbavte jadérek a nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud použijete sladký typ jablek, můžete je pokapat troškou citronové šťávy, aby byly výsledné muffiny osvěžující.

2

Oddělte bílky a žloutky. Z bílek ušlehejte tuhý sníh.

3

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidejte olej a dobře vymílejte. Přidejte nastrouhaná jablka a rozinky, případně oříšky a brusinky.

4

Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Chcete-li vytvořit zdravější verzi muffinů, můžete část mouky nahradit mletými ovesnými vločkami nebo mletými mandlemi.

5

Nakonec do směsi lehce vmíchejte ušlehaný sníh.

6

Těsto naplňte do vymezené a vysypané muffinové formy asi centrimetr pod okraj a dejte do dobře vyhřáté trouby na 180 stupňů a upešte.

7

Po upečení nechce vychladnout. Před podáváním můžete pocukrovat nebo polit čokoládou a posypat nasenakými ořechy.

Foto ilustrační, zdroje: Pexels.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit