Upečte velikonoční mazanec pro každého z koledníků nebo přátel zvlášť. Stačí těsto rozdělit do košíčků na muffiny a upéct. Výsledný počet mazanečků i délka pečení závisí na velikosti košíčků. My jsme použili větší košíčky, a proto nám z dávky těsta vyšlo 6 kousků. Na 1 minimazaneček tady bylo potřeba 90 g těsta.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 403.83 kcal
- Bílkoviny 11.83 g
- Sacharidy 44 g
- Tuky 19 g
Postup přípravy
- Jak na ten nejlepší mazanec bez droždí a bez kynutí, aby nesedl? Na vše kolem mazanců máme odpověď 30 moderních velikonočních receptů: Vyzkoušejte netradiční pochoutky, které nadchnou i milovníky klasiky
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,6/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/4
Oslavte návrat jara s Apetitem. Dubnové číslo se speciální velikonoční přílohou je plné receptů a tipů, díky nimž si svátky vychutnáte od Zeleného čtvrtka až po pondělní velikonoční koledování. V dubnovém Apetitu najdete tradiční božíhodové menu, recept na tvarohového beránka, 2 variace na vajíčkový salát a spoustu triků, jak spotřebovat přebytky z velikonočního hodování. Nechybějí ani jarní pečínky nebo sváteční dezerty v čele s krásným dortem ve tvaru vejce. A máme pro vás i exkluzivní rozhovor s vítězkou soutěže Peče celá země doplněný jejími rodinnými recepty. Apetit, napsáno s chutí.