Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny můžete klidně jíst samotné, ale skvěle si rozumějí s lehkými krémy.

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
84 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Koláč Americká

Ingredience

    • 180 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • špetka soli
    • 1 a 1/2 lžíce kakaa holandského typu
    • 125 g tmavé čokolády (min. 53%), nalámané na kousky
    • 285 g třtinového cukru
    • 200 ml mléka
    • 100 g změklého másla
    • 2 vejce, pokojové teploty

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2 Smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu, sůl a kakao a odložte prozatím stranou.

3 Čokoládu a polovinu cukru dejte do mísy. Mléko ohřejte, přelijte ho přes čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda a cukr nerozpustí.

4 Máslo a zbylou polovinu cukru vložte do mísy a šlehejte do světlé pěny zhruba 5 minut (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).

5 Vejce prošlehejte a při vysokých otáčkách pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci mouky s kakaem a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a postupně přidávejte směs s moukou. Nakonec přilijte ještě teplou čokoládu a dostatečně promíchejte, ale nepřemíchejte.

6 Lžící těsto rozdělte do připravených košíčků tak, aby byly naplněné do dvou třetin. Vložte do trouby a pečte 12–15 minut, hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

 

NĚCO NAVÍC

Americké dezerty jsou opravdu hodně sladké. Pokud to příliš nevyhovuje vašim chutím, množství cukru snižte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cupcaky s jahodovým srdíčkem

Cupcaky s fondánem

Citronové cupcaky

Vanilkové muffiny

Sladká kytice cupcaků

Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem

Sladké cupcaky

Opilý čokoládový trifle

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nemáme rádi moc sladké dezerty, takže jsem ubrala třetinu cukru, muffiny jsou výborné, díky čokoládě vláčné. Přidala jsem tvarohový krém. Jen se po nich zaprášilo.
Obrazek uzivatele
Nevím, jakou má autor receptu formu, ale na 12 muffinů to těsto fakt není. To tak na 18. A krom toho, změklé máslo se s třtinovým cukrem moc rozmíchat nedá. Tenhle recept už dělat nebudu, je to akorát k naštvání.
Obrazek uzivatele
Jsou výborné!! Ubrala jsem ale polovinu cukru a podle nás TOP!!
Jinak, ten cukr se změklým máslem lze míchat, jen je opravdu nutné míchat ne metlami a těch 5min. Pak se z toho stane ta svetlá pěna.
Určitě je to recept, který budu pravidelně tvořit :-)
Díky.

Přidat komentář