Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 239
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3619 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 440 g
Tuky 168 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové muffiny můžete klidně jíst samotné, ale skvěle si rozumějí s lehkými krémy, kterými je přetvoříte na cupcakes. Základní recept na kypré a vláčné čokoládové muffiny můžete obměňovat podle situace. Přidejte do těsta nasekané ořechy, kousky čokolády nebo je před pečením naplňte džemem. 

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 125 g
nasekaná
třtinový cukr 280 g
mléko 200 ml
máslo 100 g
změklé
vejce 2 ks
o pokojové teplotě

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte formu na muffiny a důlky vyložte papírovými košíčky.

2

V míse dobře promíchejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, kakao a odložte prozatím stranou.

3

Do jiné mísy dejte nasekanou čokoládu a polovinu cukru. Mléko ohřejte těsně pod bod varu, přelijte ho přes čokoládu s cukrem a míchejte, až se čokoláda i cukr rozpustí.

4

Máslo a zbylou polovinu cukru vložte do další mísy a vyšlehejte ručním šlehačem do světlé pěny. Bude to trvat zhruba 5 minut.

5

Vejce vyklepněte do menší misky a prošlehejte vidličkou. Máslo šlehejte ručním šlehačem na vysoké otáčky a pomalu přilévejte vejce. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a postupně přidejte i moučnou směs. Nakonec přilijte ještě teplou čokoládu a promíchejte.

6

Lžící těsto rozdělte do připravených košíčků tak, aby byly naplněné do dvou třetin. Vložte do trouby a pečte 12–15 minut. Hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC
Americké dezerty jsou opravdu hodně sladké. Pokud to příliš nevyhovuje vašim chutím, množství cukru snižte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

11.10.2022 19:47
1. Zbytečně složitý recept 2. Ta soda
14.10.2022 10:46

Dobrý den, paní Vyležíková,
velmi nás to mrzí, ale při převádění receptu ze starého webu na nový si v něm zařádil šotek a místo lžiček byly chybně uvedeny lžíce. Děkujeme za upozornění na nesrovnalost, díky kterému jsme mohli recept opravit. Nyní už je v pořádku. Moc se omlouváme!

redakce Apetitu

13.05.2018 10:49

Jsou výborné!! Ubrala jsem ale polovinu cukru a podle nás TOP!! Jinak, ten cukr se změklým máslem lze míchat, jen je opravdu nutné míchat ne metlami a těch 5min. Pak se z toho stane ta svetlá pěna. Určitě je to recept, který budu pravidelně tvořit :-) Díky.

04.05.2016 01:16

Nevím, jakou má autor receptu formu, ale na 12 muffinů to těsto fakt není. To tak na 18. A krom toho, změklé máslo se s třtinovým cukrem moc rozmíchat nedá. Tenhle recept už dělat nebudu, je to akorát k naštvání.

28.03.2016 16:07

Nemáme rádi moc sladké dezerty, takže jsem ubrala třetinu cukru, muffiny jsou výborné, díky čokoládě vláčné. Přidala jsem tvarohový krém. Jen se po nich zaprášilo.

Apetit magazín