Čokoládové muffiny můžete klidně jíst samotné, ale skvěle si rozumějí s lehkými krémy.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.
Smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu, sůl a kakao a odložte prozatím stranou.
Čokoládu a polovinu cukru dejte do mísy. Mléko ohřejte, přelijte ho přes čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda a cukr nerozpustí.
Máslo a zbylou polovinu cukru vložte do mísy a šlehejte do světlé pěny zhruba 5 minut (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).
Vejce prošlehejte a při vysokých otáčkách pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci mouky s kakaem a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a postupně přidávejte směs s moukou. Nakonec přilijte ještě teplou čokoládu a dostatečně promíchejte, ale nepřemíchejte.
Lžící těsto rozdělte do připravených košíčků tak, aby byly naplněné do dvou třetin. Vložte do trouby a pečte 12–15 minut, hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
NĚCO NAVÍC
Americké dezerty jsou opravdu hodně sladké. Pokud to příliš nevyhovuje vašim chutím, množství cukru snižte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké cupcaky(7 receptů)
- 80 čokoládových (a božských) dezertů s tipy jak na ně(82 receptů)
- Originální svačinky pro děti(18 receptů)
- Sladká Amerika: 39 receptů na ty nejlepší americké sladkosti(39 receptů)
Komentáře
Anna Němcová
28.03.2016 16:07
Nemáme rádi moc sladké
Nemáme rádi moc sladké dezerty, takže jsem ubrala třetinu cukru, muffiny jsou výborné, díky čokoládě vláčné. Přidala jsem tvarohový krém. Jen se po nich zaprášilo.
Anonym
04.05.2016 01:16
Nevím, jakou má autor receptu
Nevím, jakou má autor receptu formu, ale na 12 muffinů to těsto fakt není. To tak na 18. A krom toho, změklé máslo se s třtinovým cukrem moc rozmíchat nedá. Tenhle recept už dělat nebudu, je to akorát k naštvání.
Lada Živnůstková
13.05.2018 10:49
Jsou výborné!! Ubrala jsem
Jsou výborné!! Ubrala jsem ale polovinu cukru a podle nás TOP!!
Jinak, ten cukr se změklým máslem lze míchat, jen je opravdu nutné míchat ne metlami a těch 5min. Pak se z toho stane ta svetlá pěna.
Určitě je to recept, který budu pravidelně tvořit :-)
Díky.
Mirka Vyležíková
11.10.2022 19:47
1. Zbytečně složitý recept 2…
Martina Kojzarová
14.10.2022 10:46
In reply to 1. Zbytečně složitý recept 2… by mirkavylezikov…
Dobrý den, paní Vyležíková,…
Dobrý den, paní Vyležíková,
velmi nás to mrzí, ale při převádění receptu ze starého webu na nový si v něm zařádil šotek a místo lžiček byly chybně uvedeny lžíce. Děkujeme za upozornění na nesrovnalost, díky kterému jsme mohli recept opravit. Nyní už je v pořádku. Moc se omlouváme!
redakce Apetitu