Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 214
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3639 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 444 g
Tuky 168 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové muffiny můžete klidně jíst samotné, ale skvěle si rozumějí s lehkými krémy, kterými je přetvoříte na cupcakes. Základní recept na kypré a vláčné čokoládové muffiny můžete obměňovat podle situace. Přidejte do těsta nasekané ořechy, kousky čokolády nebo je před pečením naplňte. 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 125 g
třtinový cukr 285 g
mléko 200 ml
máslo 100 g
vejce 2 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu, sůl a kakao a odložte prozatím stranou.

3

Do jiné mísy dejte čokoládu a polovinu cukru. Mléko ohřejte, přelijte ho přes čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda a cukr nerozpustí.

4

Máslo a zbylou polovinu cukru vložte do další mísy a šlehejte do světlé pěny zhruba 5 minut ideálně máte ručním šlehačem.

5

Vejce prošlehejte a při vysokých otáčkách pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci mouky s kakaem a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a postupně přidávejte směs s moukou. Nakonec přilijte ještě teplou čokoládu a promíchejte

6

Lžící těsto rozdělte do připravených košíčků tak, aby byly naplněné do dvou třetin. Vložte do trouby a pečte 12 – 15 minut, hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC
Americké dezerty jsou opravdu hodně sladké. Pokud to příliš nevyhovuje vašim chutím, množství cukru snižte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

11.10.2022 19:47
1. Zbytečně složitý recept 2. Ta soda
14.10.2022 10:46

Dobrý den, paní Vyležíková,
velmi nás to mrzí, ale při převádění receptu ze starého webu na nový si v něm zařádil šotek a místo lžiček byly chybně uvedeny lžíce. Děkujeme za upozornění na nesrovnalost, díky kterému jsme mohli recept opravit. Nyní už je v pořádku. Moc se omlouváme!

redakce Apetitu

13.05.2018 10:49

Jsou výborné!! Ubrala jsem ale polovinu cukru a podle nás TOP!! Jinak, ten cukr se změklým máslem lze míchat, jen je opravdu nutné míchat ne metlami a těch 5min. Pak se z toho stane ta svetlá pěna. Určitě je to recept, který budu pravidelně tvořit :-) Díky.

04.05.2016 01:16

Nevím, jakou má autor receptu formu, ale na 12 muffinů to těsto fakt není. To tak na 18. A krom toho, změklé máslo se s třtinovým cukrem moc rozmíchat nedá. Tenhle recept už dělat nebudu, je to akorát k naštvání.

28.03.2016 16:07

Nemáme rádi moc sladké dezerty, takže jsem ubrala třetinu cukru, muffiny jsou výborné, díky čokoládě vláčné. Přidala jsem tvarohový krém. Jen se po nich zaprášilo.

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...