0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Moccacino pavlova

Moccacino pavlova
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Moccacino pavlova

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 pavlovu o průměru 22 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2963 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 361 g
Tuky 132 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proměňte svůj oblíbený šálek voňavé kávy v neodolatelný dezert. Známé chutě v nečekané podobě si opravdu pohrají s vašimi smysly. Jen pozor, hrozí doživotní závislost!

Suroviny

krupicový cukr 330 g
vinný ocet bílý 1,5 ČL
škrob 1,5 ČL
kukuřičný
sůl 1 špetka
citron 1 plátek
Na kávovou šlehačku
smetana ke šlehání 400 ml
káva instantní 3 ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda
70 % kakaka, rozpuštěná
kakao holandského typu
pistácie
nasekané, nebo pražené lískové oříšky, nasekané

Postup

1

Připravte základ kávové šlehačky. Smetanu vlijte do rendlíku, vsypte kávu a za stálého míchání zahřívejte, dokud se káva nerozpustí. Za občasného míchání nechte vychladnout a pak uložte alespoň na 3 hodiny do lednice.

2

Troubu předehřejte na 120°C. Na pečicí papír si předkreslete kruh o průměru 22 cm a tímto papírem vyložte plech (pokreslenou stranou dolů).

3

Mísu robotu a balonovou šlehací metlu potřete citronem. Do mísy vlijte bílky
a na střední stupeň několik minut šlehejte, dokud se nezačnou tvořit měkké špičky. Poté začněte za stálého šlehání opatrně po lžících přidávat cukr. Vždy alespoň 30 vteřin počkejte, dokud není předchozí lžíce dobře zašlehaná.

4

Když je všechen cukr zapracovaný, zastavte robot, seškrábněte stěrkou sníh z boků mísy a poté šlehejte dalších asi 6 minut. Sníh by měl být krásně lesklý a cukr by se v něm měl rozpustit, takže byste ho neměli cítit mezi prsty. Poté přidejte vinný ocet, škrob a sůl a ještě krátce šlehejte, aby se vše dokonale promísilo. 

5

Pomocí lžíce a stěrky přeneste sníh na připravený plech a podle předkresleného kruhu utvořte kruhovou placku. Na povrchu vytvořte vlnky a pečte cca 1 hodinu a 30 minut, dokud není pavlova na povrchu suchá a pevná. Nechte zcela vychladnout v troubě, nejlépe přes noc. Dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou.

6

Vychladlou pavlovu lehce pokapejte rozpuštěnou čokoládou a nahoru navrstvěte vyšlehanou kávovou šlehačku. Na závěr můžete lehce poprášit kakaem nebo posypat nasekanými pistáciemi či lískovými oříšky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč