0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový cheesecake s Oreo sušenkami

Jahodový cheesecake s Oreo sušenkami

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1568 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 111 g
Tuky 111 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 60 g
Oreo bez krému
máslo 25 g
rozpuštěné
Smetanový krém
moučkový cukr 40 g
želatina 4 g
Jahodový krém
jahody 150 g
rotmixované na pyré
želatina 5 g
ušlehaná
Jahodový přeliv
jahody 100 g
rotmixované na pyré
želatina 3 g
Zdobení

Postup

1

Korpus:
Rozdrtit Oreo  bez krému, smíchat s rozpuštěným máslem - forma o průměru 12cm - rozprostřu na dno formy a dám ztuhnout

2

Bílý krém:
Vymíchám krémový sýr s 40g cukru a jogurtem, vmíchám  4g rozehřáte želatiny (namočím do vody, nechám nabobtnat, vyždímu a rozpustím v rendlíčku, míchat, nesmí být horká), vmíchám  90g ušlehané šlehačky

Na dno formy postavím jahody na výšku, zaliji hotovou směsí a nechám chladit asi 3h, vyjmu z formy a vložím do větší formy o průměru  15cm 

3

Jahodový krém:
150g jahodového pyré  smíchám s 150g ušlehané šlehačky, přimíchám 5g rozpuštěné plátkové želatiny, jahodový krém naliji okolo bílého krému do větší formy, nechám dvě hodiny vychladit

 
4

Jahodový přeliv:
100g jahodového pyré a 50g šlehačky umíchám do hladka, přidám 3g tekuté želatiny, přeliji jim celý dortík, nechám vychladit přes noc

 
5

Dozdobím jahodami a můžeme si pochutnávat  - jemná lahodná chuť, která stojí za to 

 
Autor: vikulda

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč