Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Jahodový cheesecake

Popis receptu: 

Lahodná chuť jemného sýra s jahodami je úžasná.

Autor: Monika Hodanová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:
    60g drcené oreo (bez krému)
    25 g rozpuštěného másla

     

    Smetanový krém:

    150g smetanový sýr Philadephie

    40g cukru moučka

    25g bílého smetanového jogurtu

    4g plátkové želatiny

    90g šlehačky

     

    Jahodový krém:

    150g jahodové pyré (rozmixujeme jahody na jemno)

    5g plátkové  želatiny

    150g šlehané smetany

     

    Jahodový přeliv:

    100g jahodové pyré

    50g šlehačka

    3g plátková  želatina

     

    - jahody

     

     

Příprava jídla

Korpus:

rozdrtit Oreo  bez krému

smíchat s rozpuštěným máslem

forma o průměru 12cm 

rozprostřu na dno formy a dám ztuhnout

 

Bílý krém:

vymíchám krémový sýr s 40g cukru a jogurtem

vmíchám  4g rozehřáte želatiny (namočím do vody, nechám nabobtnat, vyždímu a rozpustím v rendlíčku, míchat, nesmí být horká)

vmíchám  90g ušlehané šlehačky

 

na dno formy postavím jahody na výšku

zaliji hotovou směsí a nechám chladit asi 3h

vyjmu z formy a vložím do větší formy o průměru  15cm 

 

Jahodový krém:

150g jahodového pyré  smíchám s 150g ušlehané šlehačky

přimíchám 5g rozpuštěné plátkové želatiny

jahodový krém naliji okolo bílého krému do větší formy, nechám dvě hodiny vychladit

 

Jahodový přeliv:

100g jahodového pyré a 50g šlehačky umíchám do hladka

přidám 3g tekuté želatiny, přeliji jim celý dortík, nechám vychladit přes noc

 

 

dozdobím jahodami a můžeme si pochutnávat 

 - jemná lahodná chuť, která stojí za to 

 
REKLAMA

Přidat komentář