Suroviny
Postup
Korpus:
Rozdrtit Oreo bez krému, smíchat s rozpuštěným máslem - forma o průměru 12cm - rozprostřu na dno formy a dám ztuhnout
Bílý krém:
Vymíchám krémový sýr s 40g cukru a jogurtem, vmíchám 4g rozehřáte želatiny (namočím do vody, nechám nabobtnat, vyždímu a rozpustím v rendlíčku, míchat, nesmí být horká), vmíchám 90g ušlehané šlehačky
Na dno formy postavím jahody na výšku, zaliji hotovou směsí a nechám chladit asi 3h, vyjmu z formy a vložím do větší formy o průměru 15cm
Jahodový krém:
150g jahodového pyré smíchám s 150g ušlehané šlehačky, přimíchám 5g rozpuštěné plátkové želatiny, jahodový krém naliji okolo bílého krému do větší formy, nechám dvě hodiny vychladit
Jahodový přeliv:
100g jahodového pyré a 50g šlehačky umíchám do hladka, přidám 3g tekuté želatiny, přeliji jim celý dortík, nechám vychladit přes noc
Dozdobím jahodami a můžeme si pochutnávat - jemná lahodná chuť, která stojí za to