Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:
60g drcené oreo (bez krému)
25 g rozpuštěného másla

 

Smetanový krém:

150g smetanový sýr Philadephie

40g cukru moučka

25g bílého smetanového jogurtu

4g plátkové želatiny

90g šlehačky

 

Jahodový krém:

150g jahodové pyré (rozmixujeme jahody na jemno)

5g plátkové  želatiny

150g šlehané smetany

 

Jahodový přeliv:

100g jahodové pyré

50g šlehačka

3g plátková  želatina

 

- jahody

 

 

Korpus:

rozdrtit Oreo  bez krému

smíchat s rozpuštěným máslem

forma o průměru 12cm 

rozprostřu na dno formy a dám ztuhnout

 

Bílý krém:

vymíchám krémový sýr s 40g cukru a jogurtem

vmíchám  4g rozehřáte želatiny (namočím do vody, nechám nabobtnat, vyždímu a rozpustím v rendlíčku, míchat, nesmí být horká)

vmíchám  90g ušlehané šlehačky

 

na dno formy postavím jahody na výšku

zaliji hotovou směsí a nechám chladit asi 3h

vyjmu z formy a vložím do větší formy o průměru  15cm 

 

Jahodový krém:

150g jahodového pyré  smíchám s 150g ušlehané šlehačky

přimíchám 5g rozpuštěné plátkové želatiny

jahodový krém naliji okolo bílého krému do větší formy, nechám dvě hodiny vychladit

 

Jahodový přeliv:

100g jahodového pyré a 50g šlehačky umíchám do hladka

přidám 3g tekuté želatiny, přeliji jim celý dortík, nechám vychladit přes noc

 

 

dozdobím jahodami a můžeme si pochutnávat 

 - jemná lahodná chuť, která stojí za to 

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit