Tenhle nádherný nepečený dort z Lučiny bude ozdobou každé oslavy. Výrazná barva, elegantní zdobení a hlavně vyladěná chuť zaručí, že nikdo nebude chtít odejít bez receptu!
Suroviny
Postup
Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy o průměru 20-22 cm. Uložte do lednice.
Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Prošlehejte Lučinu s borůvkovým pyré a citronovou šťávou. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte ušlehanou smetanu. Oslaďte podle chuti. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce borůvkového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy s s náplní a důkladně rozmíchejte.
Borůvkovou náplň vlijte na připravený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny chladit. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.
Před podáváním dort ozdobte kanadskými borůvkami a jedlými květy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie(14 receptů )
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů )
- Nechte troubu odpočinout! Připravte si osvěžující nepečené dezerty s ovocem ze zahrady(21 receptů )
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )
- Dezerty jako pro panenku Barbie. Dvacet růžových zákusků z borůvek, malin a višní(21 receptů )