Nepečený borůvkový cheesecake s Lučinou

Nepečený borůvkový cheesecake s Lučinou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (153)
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8162 kcal
Bílkoviny 1104 g
Cukr 347 g
Tuky 250 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle nádherný nepečený dort z Lučiny bude ozdobou každé oslavy. Výrazná barva, elegantní zdobení a hlavně vyladěná chuť zaručí, že nikdo nebude chtít odejít bez receptu! 

Suroviny

čokoládové sušenky 200 g
máslo 100 g
rozpuštěné
Náplň
želatina 8 plátků
krémový sýr 600 g
Lučina
borůvky 300 g
české, čerstvé nebo mražené, rozmixované, propasírované přes jemné sítko
citronová štáva 1 PL
smetana ke šlehání 250 ml
moučkový cukr 150 g
Na ozdobení
borůvky
kanadské
jedlé květy

1 Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy o průměru 20-22 cm. Uložte do lednice.

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Prošlehejte Lučinu s borůvkovým pyré a citronovou šťávou. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte ušlehanou smetanu. Oslaďte podle chuti. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce borůvkového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy s s náplní a důkladně rozmíchejte.

3 Borůvkovou náplň vlijte na připravený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny chladit. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.

4 Před podáváním dort ozdobte kanadskými borůvkami a jedlými květy.

Obchod Apetit