Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený borůvkový cheesecake s lučinou
Nepečený borůvkový cheesecake
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Nepečený borůvkový cheesecake s lučinou

4.1/5 Počet hodnocení: 310
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8162 kcal
Bílkoviny 1104 g
Sacharidy 347 g
Tuky 250 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle nádherný nepečený dort z Lučiny bude ozdobou každé oslavy. Výrazná barva, elegantní zdobení a hlavně vyladěná chuť zaručí, že nikdo nebude chtít odejít bez receptu! 

Suroviny

čokoládové sušenky 200 g
máslo 100 g
rozpuštěné
Náplň
želatina 8 plátků
Lučina
české, čerstvé nebo mražené, rozmixované, propasírované přes jemné sítko
Na ozdobení
kanadské
jedlé květy

Postup

1

Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy o průměru 20-22 cm. Uložte do lednice.

příprava borůvkového cheesecaku

2

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Prošlehejte Lučinu s borůvkovým pyré a citronovou šťávou. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte ušlehanou smetanu. Oslaďte podle chuti. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce borůvkového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy s s náplní a důkladně rozmíchejte.

3

Borůvkovou náplň vlijte na připravený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny chladit. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.

4

Před podáváním dort ozdobte kanadskými borůvkami a jedlými květy.

Související články