Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový míša do skleničky
Jahodový míša do skleničky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový míša do skleničky

4.2/5 Počet hodnocení: 41
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 skleničky o objemu 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1218 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 39 g
Tuky 83 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na klasického míšu nedáme dopustit. Spojení čokoládového těsta a tvarohového krému je zkrátka legendární. My jsme ovšem pro tentokrát čokoládovou polevu nahradili jahodovým pyré a všechno schovali do skleniček – vznikl tak ideální dezert na letní piknik! Stačí zavíčkovat a uložit do košíku.

Suroviny

jahody 250 g
+ na ozdobení
ve vaničce
k oslazení jahod (lze vynechat) a tvarohu, podle chuti
oblíbená čokoládová buchta, brownies či čokoládové muffiny, rozdrobené

Postup

1

Jahody nakrájejte na menší kousky a část lehce rozmačkejte vidličkou (nebo rozmixujte tyčovým mixérem). Pokud se vám zdají málo sladké, doslaďte je moučkovým cukrem.

2

Tvaroh prošlehejte a opatrně promíchejte s ušlehanou šlehačkou. Oslaďte podle chuti moučkovým cukrem.

3

Začněte vrstvit. Na dno skleničky dejte vrstvu čokoládových drobečků, pokračujte vrstvou krému a nakonec vrstvou jahodového pyré. Postup alespoň jednou zopakujte. Pokud chcete, ozdobte čerstvým ovocem.

NĚCO NAVÍC
Upečte jednoduchý čokoládový koláč. Troubu rozehřejte na 180°C. Menší plech nebo pekáček vyložte papírem na pečení. Ušlehejte 1 vejce, 100 g změklého másla a 80 g třtinového cukru do světlé pěny a do té postupně zašlehejte 200 ml mléka a směs připravenou ze 150 g hladké mouky, 50 g kakaa holandského typu, 1 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičky jedlé sody a 1 lžičky koření mixed spice, kterou jste předem proseli přes jemné síto. Vmíchejte hrst čokoládových peciček. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 30 minut (podle velikosti formy).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč