Jahodový míša do skleničky

Jahodový míša do skleničky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 skleničky o objemu 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1218 kcal
Bílkoviny 73 g
Cukr 39 g
Tuky 83 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na klasického míšu nedáme dopustit. Spojení čokoládového těsta a tvarohového krému je zkrátka legendární. My jsme ovšem pro tentokrát čokoládovou polevu nahradili jahodovým pyré a všechno schovali do skleniček – vznikl tak ideální dezert na letní piknik! Stačí zavíčkovat a uložit do košíku.

Suroviny

jahody 250 g
+ na ozdobení
tvaroh měkký 400 g
ve vaničce
smetana ke šlehání 250 ml
(33%)
moučkový cukr
k oslazení jahod (lze vynechat) a tvarohu, podle chuti
čokoládový korpus 200 g
oblíbená čokoládová buchta, brownies či čokoládové muffiny, rozdrobené

1 Jahody nakrájejte na menší kousky a část lehce rozmačkejte vidličkou (nebo rozmixujte tyčovým mixérem). Pokud se vám zdají málo sladké, doslaďte je moučkovým cukrem.

2 Tvaroh prošlehejte a opatrně promíchejte s ušlehanou šlehačkou. Oslaďte podle chuti moučkovým cukrem.

3 Začněte vrstvit. Na dno skleničky dejte vrstvu čokoládových drobečků, pokračujte vrstvou krému a nakonec vrstvou jahodového pyré. Postup alespoň jednou zopakujte. Pokud chcete, ozdobte čerstvým ovocem.

NĚCO NAVÍC
Upečte jednoduchý čokoládový koláč. Troubu rozehřejte na 180°C. Menší plech nebo pekáček vyložte papírem na pečení. Ušlehejte 1 vejce, 100 g změklého másla a 80 g třtinového cukru do světlé pěny a do té postupně zašlehejte 200 ml mléka a směs připravenou ze 150 g hladké mouky, 50 g kakaa holandského typu, 1 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičky jedlé sody a 1 lžičky koření mixed spice, kterou jste předem proseli přes jemné síto. Vmíchejte hrst čokoládových peciček. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 30 minut (podle velikosti formy).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit