Recept, který pochází z naší kuchařky Léto. Bruschetty s jahodami a sýrem jsou ale tak boží, že jsme ho museli zařadit i sem!
Suroviny
Postup
Krajíčky pečiva namažte z jedné strany máslem.
V misce opatrně promíchejte jahody, bazalku, olivový olej a balzamikový ocet. Posypte jemně nastrouhanou citronovou kůrou, osolte a opepřete.
Pečivo obraťte namazanou stranou dolů a poklaďte plátky sýra. Na polovinu krajíčků pak rozdělte ochucené jahody. Tyto krajíčky postupně přeneste na nepřilnavou pánev rozehřátou na středním až silném ohni, přiklopte zbylými krajíčky se sýrem tak, aby byly sýrem dolů a máslem navrch, a opékejte 3–4 minuty, zespodu dozlatova.
Pak sendviče obraťte a opékejte 2–3 minuty z druhé strany, aby byly opečené dozlatova i z druhé strany a sýr se roztavil. Buďte ve střehu – druhá strana se vždy opéká rychleji. Podávejte teplé.