0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bruschetty s jahodami a sýrem

Bruschetty s jahodami a sýrem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Na 4-6 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6214 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 1112 g
Tuky 111 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který pochází z naší kuchařky Léto. Bruschetty s jahodami a sýrem jsou ale tak boží, že jsme ho museli zařadit i sem!

 

Suroviny

bageta 12 plátků
rustikální nebo ciabatta
máslo 60 g
jahody 5 ks
velké, nakrájené na kostičky
bazalka 5 ks
velké listy, natrhané
olivový olej panenský 1 ČL
balzamikový ocet 1 ČL
nebo podle chuti
citronová kůra 2 špetky
strouhaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr brie 220 g
na tenké plátky

Postup

1

Krajíčky pečiva namažte z jedné strany máslem.

2

V misce opatrně promíchejte jahody, bazalku, olivový olej a balzamikový ocet. Posypte jemně nastrouhanou citronovou kůrou, osolte a opepřete.

3

Pečivo obraťte namazanou stranou dolů a poklaďte plátky sýra. Na polovinu krajíčků pak rozdělte ochucené jahody. Tyto krajíčky postupně přeneste na nepřilnavou pánev rozehřátou na středním až silném ohni, přiklopte zbylými krajíčky se sýrem tak, aby byly sýrem dolů a máslem navrch, a opékejte 3–4 minuty, zespodu dozlatova.

4

Pak sendviče obraťte a opékejte 2–3 minuty z druhé strany, aby byly opečené dozlatova i z druhé strany a sýr se roztavil. Buďte ve střehu – druhá strana se vždy opéká rychleji. Podávejte teplé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit