Bruschetty s jahodami a sýrem

Bruschetty s jahodami a sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 4-6 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6214 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 1112 g
Tuky 111 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který pochází z naší kuchařky Léto. Je ale tak boží, že jsme ho museli zařadit i sem!

Související recepty

Suroviny

bageta 12 plátků
rustikální nebo ciabatta
máslo 60 g
jahody 5 ks
velké, nakrájené na kostičky
bazalka 5 ks
velké listy, natrhané
olivový olej panenský 1 ČL
balzamikový ocet 1 ČL
nebo podle chuti
citronová kůra 2 špetky
strouhaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr brie 220 g
na tenké plátky

1 Krajíčky pečiva namažte z jedné strany máslem.

2 V misce opatrně promíchejte jahody, bazalku, olivový olej a balzamikový ocet. Posypte jemně nastrouhanou citronovou kůrou, osolte a opepřete.

3 Pečivo obraťte namazanou stranou dolů a poklaďte plátky sýra. Na polovinu krajíčků pak rozdělte ochucené jahody. Tyto krajíčky postupně přeneste na nepřilnavou pánev rozehřátou na středním až silném ohni, přiklopte zbylými krajíčky se sýrem tak, aby byly sýrem dolů a máslem navrch, a opékejte 3–4 minuty, zespodu dozlatova.

4 Pak sendviče obraťte a opékejte 2–3 minuty z druhé strany, aby byly opečené dozlatova i z druhé strany a sýr se roztavil. Buďte ve střehu – druhá strana se vždy opéká rychleji. Podávejte teplé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit