Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8088 kcal
Bílkoviny 988 g
Sacharidy 215 g
Tuky 318 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K dokonalosti přivedený příbuzný pohárů, které jste milovali jako děti.

Suroviny

bílá čokoláda 150 g
kvalitní, nalámaná
želatina 2 plátky
smetana ke šlehání 500 ml
vanilkový cukr
lze nahradit 1 sáčkem vanilinového
žloutek 3 ks
višně 100 g
mražené
krupicový cukr 2 PL
víno červené 100 ml
lze nahradit šťávou
škrob 2 PL
máta
čerstvá, na ozdobu
Na želé
víno červené 500 ml
lze nahradit třešňovou šťávou
krupicový cukr 2 PL
želatina 5 plátků

Čokoládu rozpusťte buď v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni. Želatinu namočte podle návodu na obalu. Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu dejte do misky a nad párou vše elektrickými metlami vyšlehejte do pěny.

Višně s cukrem povařte ve víně nebo šťávě (pro děti) asi deset minut; na poslední minutu poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů a na višně rozdělte čokoládový krém.

Připravte želé: namočte želatinu dle návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátým vínem (šťávou) a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit