Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8088 kcal
Bílkoviny 988 g
Sacharidy 215 g
Tuky 318 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K dokonalosti přivedený příbuzný pohárů, které jste milovali jako děti.

Suroviny

želatina 2 plátky
višně 100 g
nebo třešně, bez pecek
nebo ovocná šťáva
škrob 2 PL
máta
na ozdobu
Na želé
nebo třešňová šťáva
želatina 5 plátků

Postup

1

Čokoládu rozpusťte buď v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni. Želatinu namočte podle návodu na obalu.

2

Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu dejte do misky a nad párou vše elektrickými metlami vyšlehejte do pěny.

3

Višně s cukrem povařte ve víně nebo šťávě (pro děti) asi deset minut; na poslední minutu poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů a na višně rozdělte čokoládový krém.

4

Připravte želé: namočte želatinu dle návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátým vínem (šťávou) a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...