K dokonalosti přivedený příbuzný pohárů, které jste milovali jako děti.
Suroviny
bílá čokoláda
150
g
želatina
2
plátky
smetana ke šlehání
500
ml
žloutek
3
ks
višně
100
g
nebo třešně, bez pecek
krupicový cukr
2
PL
víno červené
100
ml
nebo ovocná šťáva
škrob
2
PL
máta
na ozdobu
Na želé
víno červené
500
ml
nebo třešňová šťáva
krupicový cukr
2
PL
želatina
5
plátků
Postup
1
Čokoládu rozpusťte buď v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni. Želatinu namočte podle návodu na obalu.
2
Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu dejte do misky a nad párou vše elektrickými metlami vyšlehejte do pěny.
3
Višně s cukrem povařte ve víně nebo šťávě (pro děti) asi deset minut; na poslední minutu poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů a na višně rozdělte čokoládový krém.
4
Připravte želé: namočte želatinu dle návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátým vínem (šťávou) a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů )