0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8088 kcal
Bílkoviny 988 g
Sacharidy 215 g
Tuky 318 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K dokonalosti přivedený příbuzný pohárů, které jste milovali jako děti.

Suroviny

bílá čokoláda 150 g
želatina 2 plátky
smetana ke šlehání 500 ml
vanilkový cukr
žloutek 3 ks
višně 100 g
nebo třešně, bez pecek
krupicový cukr 2 PL
víno červené 100 ml
nebo ovocná šťáva
škrob 2 PL
máta
na ozdobu
Na želé
víno červené 500 ml
nebo třešňová šťáva
krupicový cukr 2 PL
želatina 5 plátků

1 Čokoládu rozpusťte buď v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni. Želatinu namočte podle návodu na obalu.

2 Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu dejte do misky a nad párou vše elektrickými metlami vyšlehejte do pěny.

3 Višně s cukrem povařte ve víně nebo šťávě (pro děti) asi deset minut; na poslední minutu poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů a na višně rozdělte čokoládový krém.

4 Připravte želé: namočte želatinu dle návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátým vínem (šťávou) a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit