Chuť smetanového krému je opravdu silná a blíží se mascarpone. Tím ji také můžete nahradit, pokud se vám domácí výroba zdá zdlouhavá.
Suroviny
ostružiny
100
g
+ pár na ozdobení
moučkový cukr
1
PL
smetana ke šlehání
300
g
lze nahradit mascarpone
sušenky
50
g
mandlové amaretti podrcené nahrubo
Postup
1
Ostružiny promíchejte s cukrem, mírně pomačkejte a nechte 10 minut odpočinout.
2
Do pohárů střídavě vrstvěte sušenky, ostružiny a smetanový krém (případně mascarpone). Zakončete smetanovým krémem a ozdobte dalšími ostružinami.
NĚCO NAVÍC
V obměnách si vyhrajte s drobným ovocem, jako je rybíz, maliny nebo borůvky, a se sušenkami; dobré jsou italské cantuccini nebo třeba obyčejné sněhové pusinky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pečte s ostružinami a zažijte blaho na duši i na jazyku(22 receptů )