Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stánino zimní minestrone

Do italského minestrone občas přidávají i prasečí nožku, a moc dobře dělají!

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT2H
Vaření 2:00
Polévka Italská

Ingredience

    • panenský olivový olej
    • 2 velké cibule, nakrájené nadrobno
    • 100 g dobré slaniny, na kostičky
    • 6 stroužků česneku, na plátky
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 2 bobkové listy + 4 snítky tymiánu
    • 1–2 vepřové nožičky, dobře vydrhnuté, očištěné, opálené či oholené atd.
    • 4 mrkve, na cca 2,5cm kostky
    • 3 pastináky, na cca 2,5cm kostky
    • 1 větší tuřín nebo 2–3 batáty, na cca 2,5cm kostky
    • 2 lžičky fenyklových semínek
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 řapíků celeru, na plátky
    • 400g konzerva bílých fazolí, scezená, propláchnutá a okapaná
    • 200 g černé kapusty (cavolo nero) či kadeřávku, na široké nudle
    • strouhaný parmazán (nemusí být) a pečivo podle chuti k podávání

Příprava jídla

V hrnci s těžkým dnem rozehřejte trochu oleje, vsypte cibuli a slaninu a za častého míchání opékejte asi 10 minut, ke konci vsypte česnek. Pak zalijte rajčaty, vložte bobkový list a tymián, pár minut za občasného zamíchání prohřívejte, pak vložte vepřové nožičky, zalijte 1,75 litru vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, našikmo přiklopte a zvolna vařte cca 1,5 hodiny, aby byly nožičky skoro měkké. (Jestliže se tekutina moc rychle odpařuje, přilijte horkou vodu.)

2 Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mrkev, pastinák a tuřín nebo batáty promíchejte s fenyklovými semínky a trochou olivového oleje. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 30 minut.

3 Když jsou nožičky skoro měkké, přisypte do polévky upečenou zeleninu, řapíkatý celer a fazole z konzervy, vařte 15 minut, aby se chuti spojily. (Podle potřeby opět nařeďte polévku horkou vodou.) Na posledních cca 5 minut vsypte černou kapustu či kadeřávek. Doplňte parmazánem podle chuti a pečivem.

NĚCO NAVÍC

Z nožiček můžete obrat maso, nakrájet je a podávat v polévce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dršťkové ragú z Večeře od kosti

Játrová polévka po čínsku

Hovězí jazyk po pekingsku

Ocásek pečený na pivu

Terina z oháňky a líček

Přidat komentář