Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stánino zimní minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3586 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 529 g
Tuky 66 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do italského minestrone občas přidávají i prasečí nožku, a moc dobře dělají!

Suroviny

olivový olej extra panenský
velké, nadrobno
slanina 100 g
dobrá, na kostičky
česnek 6 stroužků
na plátky
tymián 4 snítky
dobře vydrhnuté, očištěné, opálené či oholené atd.
mrkev 4 ks
na cca 2,5cm kostky
na cca 2,5cm kostky
1 ks
tuřín větší, lze nahradit 2–3 batáty, na cca 2,5cm kostky
fenyklová semínka 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 5
řapíků, na plátky
fazole bílé 1 konzerva
černá kapusta 200 g
(cavolo nero) či kadeřávku, na široké nudle
strouhaný (nemusí být), k podávání
dle chuti, k podávání

Postup

1

V hrnci s těžkým dnem rozehřejte trochu oleje, vsypte cibuli a slaninu a za častého míchání opékejte asi 10 minut, ke konci vsypte česnek. Pak zalijte rajčaty, vložte bobkový list a tymián, pár minut za občasného zamíchání prohřívejte, pak vložte vepřové nožičky, zalijte 1,75 litru vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, našikmo přiklopte a zvolna vařte cca 1,5 hodiny, aby byly nožičky skoro měkké. (Jestliže se tekutina moc rychle odpařuje, přilijte horkou vodu.)

2

Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mrkev, pastinák a tuřín nebo batáty promíchejte s fenyklovými semínky a trochou olivového oleje. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 30 minut.

3

Když jsou nožičky skoro měkké, přisypte do polévky upečenou zeleninu, řapíkatý celer a fazole z konzervy, vařte 15 minut, aby se chuti spojily. (Podle potřeby opět nařeďte polévku horkou vodou.) Na posledních cca 5 minut vsypte černou kapustu či kadeřávek. Doplňte parmazánem podle chuti a pečivem.

NĚCO NAVÍC

Z nožiček můžete obrat maso, nakrájet je a podávat v polévce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...