0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Stánino zimní minestrone

Stánino zimní minestrone

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1990 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 295 g
Tuky 43 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do italského minestrone občas přidávají i prasečí nožku, a moc dobře dělají!

Suroviny

olivový olej extra panenský
cibule 2 ks
velké, nadrobno
slanina 100 g
dobrá, na kostičky
česnek 6 stroužků
na plátky
400 g
konzerva krájených rajčat
bobkový list 2 ks
tymián 4 snítky
vepřové nožičky 1 ks
dobře vydrhnuté, očištěné, opálené či oholené atd.
mrkev 4 ks
na cca 2,5cm kostky
pastinák 3 ks
na cca 2,5cm kostky
1 ks
tuřín větší, lze nahradit 2–3 batáty, na cca 2,5cm kostky
fenyklová semínka 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
celer 5
na plátky
černá kapusta 200 g
(cavolo nero) či kadeřávku, na široké nudle
parmazán
strouhaný (nemusí být), k podávání
pečivo
dle chuti, k podávání

V hrnci s těžkým dnem rozehřejte trochu oleje, vsypte cibuli a slaninu a za častého míchání opékejte asi 10 minut, ke konci vsypte česnek. Pak zalijte rajčaty, vložte bobkový list a tymián, pár minut za občasného zamíchání prohřívejte, pak vložte vepřové nožičky, zalijte 1,75 litru vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, našikmo přiklopte a zvolna vařte cca 1,5 hodiny, aby byly nožičky skoro měkké. (Jestliže se tekutina moc rychle odpařuje, přilijte horkou vodu.)

2 Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mrkev, pastinák a tuřín nebo batáty promíchejte s fenyklovými semínky a trochou olivového oleje. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 30 minut.

3 Když jsou nožičky skoro měkké, přisypte do polévky upečenou zeleninu, řapíkatý celer a fazole z konzervy, vařte 15 minut, aby se chuti spojily. (Podle potřeby opět nařeďte polévku horkou vodou.) Na posledních cca 5 minut vsypte černou kapustu či kadeřávek. Doplňte parmazánem podle chuti a pečivem.

NĚCO NAVÍC

Z nožiček můžete obrat maso, nakrájet je a podávat v polévce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit