0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Stánino zimní minestrone

Stánino zimní minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stánino zimní minestrone

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3586 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 529 g
Tuky 66 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do italského minestrone občas přidávají i prasečí nožku, a moc dobře dělají!

Suroviny

olivový olej extra panenský
cibule 2 ks
velké, nadrobno
slanina 100 g
dobrá, na kostičky
česnek 6 stroužků
na plátky
konzervovaná rajčata krájená 400 g
bobkový list 2 ks
tymián 4 snítky
vepřové nožičky 2 ks
dobře vydrhnuté, očištěné, opálené či oholené atd.
mrkev 4 ks
na cca 2,5cm kostky
na cca 2,5cm kostky
1 ks
tuřín větší, lze nahradit 2–3 batáty, na cca 2,5cm kostky
fenyklová semínka 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 5
řapíků, na plátky
fazole bílé 1 konzerva
černá kapusta 200 g
(cavolo nero) či kadeřávku, na široké nudle
strouhaný (nemusí být), k podávání
pečivo
dle chuti, k podávání

V hrnci s těžkým dnem rozehřejte trochu oleje, vsypte cibuli a slaninu a za častého míchání opékejte asi 10 minut, ke konci vsypte česnek. Pak zalijte rajčaty, vložte bobkový list a tymián, pár minut za občasného zamíchání prohřívejte, pak vložte vepřové nožičky, zalijte 1,75 litru vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, našikmo přiklopte a zvolna vařte cca 1,5 hodiny, aby byly nožičky skoro měkké. (Jestliže se tekutina moc rychle odpařuje, přilijte horkou vodu.)

2 Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mrkev, pastinák a tuřín nebo batáty promíchejte s fenyklovými semínky a trochou olivového oleje. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 30 minut.

3 Když jsou nožičky skoro měkké, přisypte do polévky upečenou zeleninu, řapíkatý celer a fazole z konzervy, vařte 15 minut, aby se chuti spojily. (Podle potřeby opět nařeďte polévku horkou vodou.) Na posledních cca 5 minut vsypte černou kapustu či kadeřávek. Doplňte parmazánem podle chuti a pečivem.

NĚCO NAVÍC

Z nožiček můžete obrat maso, nakrájet je a podávat v polévce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč