Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí jazyk po pekingsku

Předkrm ve stylu retro jsme zařadili na popud naší produkční Míši Englišové. Připravili jsme ho podle kuchařky Miroslava Tomaníka a Rudolfa Skřivana Čínská kuchyně z roku 1983, s přihlédnutím k ručně zapsanému receptu Míšina tchána. V knize je předpis na jazyk vepřový, my jsme se ale přiklonili k hovězímu.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Vaření 2:00
Maso Asijská

Ingredience

    • 1 menší hovězí jazyk (okolo 1 kg)

    NA NÁLEV

    • 6 lžic tmavé sójové omáčky + k podávání
    • 2 malé cibule
    • 4 stroužky česneku
    • 2 hvězdičky badyánu
    • 6 kuliček nového koření
    • 3 kuličky černého pepře
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 100 ml (červeného) dezertního vína
    • cca 750 ml hovězího vývaru

    NA DOKONČENÍ A K PODÁVÁNÍ

    • cca 2 lžičky solamylu, smíchané s trochou vody
    • pekingské zelí, nakrájené na nudličky
    • mrkev, nakrájená na sirky

Příprava jídla

Dobře očištěný jazyk uvařte ve smíchaných přísadách na nálev úplně doměkka, bude to trvat asi 1,5–2 hodiny. (Lze vařit i v tlakovém hrnci, tam to trvá okolo 1 hodiny.) Pak jazyk vyjměte, prudce zchlaďte v ledové vodě a oloupejte (díky zchlazení to půjde snadno). Nálev velmi mírně zahustěte rozmíchaným škrobem, krátce provařte, přeceďte a nechte vychladnout.

2 Pak nakrájejte jazyk příčně na tenké plátky, úhledně vyskládejte na servírovací talíř a přelijte zchladlým zahuštěným nálevem. Doplňte nakrájeným pekingským zelím a mrkví a podávejte jako předkrm se sójovou omáčkou na dochucování.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dršťkové ragú z Večeře od kosti

Játrová polévka po čínsku

Ocásek pečený na pivu

Terina z oháňky a líček

Stánino zimní minestrone

Přidat komentář