Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ocásek pečený na pivu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 370 g
Tuky 42 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní jídlo z úplně obyčejných surovin obstojí i jako nedělní oběd.

Suroviny

masité (mohou, ale nemusejí být nasekané)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nahrubo
česnek 4 stroužky
na plátky
tymián 3 snítky
vývar hovězí 500 ml
cca, silného, lze nahradit vývarem z pečených vepřových kostí + další na podlévání
worcesterská omáčka 2 PL
Na lepenici
oloupaných, pokrájených
sůl
dle chuti
celý dle chuti
střední, nadrobno
nasekané
zelí kysané 500 g
sáček, okapaný, vymačkaný a nakrájený
jarní cibulka
nasekaná a/nebo petrželka na ozdobení

Postup

1

Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem, tymiánem a bobkovým listem do většího pekáče.

2

Podlijte je pivem smíchaným s vývarem a worcesterskou omáčkou – vším najednou – a pomalu pečte v troubě při 150 °C asi 4 hodiny, až jsou ocásky měkké a maso se odděluje od kostí. Během pečení je přelévejte šťávou. Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso dalším vývarem nebo (až vám dojde) vodou.

3

Na lepenici uvařte brambory ve vodě se solí a kmínem doměkka. Mezitím na lžíci sádla osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prohřejte škvarky. Brambory sceďte, v hrnci rozšťouchejte, přidejte osmahnutou cibuli se sádlem i škvarky a nakrájené zelí, promíchejte.

4

Obrané maso podávejte s lepenicí ozdobenou jarní cibulkou a/nebo petrželkou, doplněné šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...