0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ocásek pečený na pivu

Ocásek pečený na pivu

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2589 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 365 g
Tuky 27 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní jídlo z úplně obyčejných surovin obstojí i jako nedělní oběd.

Suroviny

vepřový ocásek 4 ks
masité (mohou, ale nemusejí být nasekané)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cibule 2 ks
nahrubo
česnek 4 stroužky
na plátky
tymián 3 snítky
bobkový list 1 ks
pivo tmavé 500 ml
vývar hovězí 500 ml
cca, silného, lze nahradit vývarem z pečených vepřových kostí + další na podlévání
2 PL
worcesterská omáčka
Na lepenici
brambory 1 kg
oloupaných, pokrájených
sůl
dle chuti
kmín celý dle chuti
cibule 1 ks
střední, nadrobno
zelí kysané 500 g
sáček, okapaný, vymačkaný a nakrájený
jarní cibulka
nasekaná a/nebo petrželka na ozdobení

1 Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem, tymiánem a bobkovým listem do většího pekáče.

2 Podlijte je pivem smíchaným s vývarem a worcesterskou omáčkou – vším najednou – a pomalu pečte v troubě při 150 °C asi 4 hodiny, až jsou ocásky měkké a maso se odděluje od kostí. Během pečení je přelévejte šťávou. Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso dalším vývarem nebo (až vám dojde) vodou.

3 Na lepenici uvařte brambory ve vodě se solí a kmínem doměkka. Mezitím na lžíci sádla osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prohřejte škvarky. Brambory sceďte, v hrnci rozšťouchejte, přidejte osmahnutou cibuli se sádlem i škvarky a nakrájené zelí, promíchejte.

4 Obrané maso podávejte s lepenicí ozdobenou jarní cibulkou a/nebo petrželkou, doplněné šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit