Luxusní jídlo z úplně obyčejných surovin obstojí i jako nedělní oběd.
Suroviny
1 Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem, tymiánem a bobkovým listem do většího pekáče.
2 Podlijte je pivem smíchaným s vývarem a worcesterskou omáčkou – vším najednou – a pomalu pečte v troubě při 150 °C asi 4 hodiny, až jsou ocásky měkké a maso se odděluje od kostí. Během pečení je přelévejte šťávou. Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso dalším vývarem nebo (až vám dojde) vodou.
3 Na lepenici uvařte brambory ve vodě se solí a kmínem doměkka. Mezitím na lžíci sádla osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prohřejte škvarky. Brambory sceďte, v hrnci rozšťouchejte, přidejte osmahnutou cibuli se sádlem i škvarky a nakrájené zelí, promíchejte.
4 Obrané maso podávejte s lepenicí ozdobenou jarní cibulkou a/nebo petrželkou, doplněné šťávou.