0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ocásek pečený na pivu

Ocásek pečený na pivu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ocásek pečený na pivu

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 370 g
Tuky 42 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní jídlo z úplně obyčejných surovin obstojí i jako nedělní oběd.

Suroviny

vepřový ocásek 4 ks
masité (mohou, ale nemusejí být nasekané)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cibule 2 ks
nahrubo
česnek 4 stroužky
na plátky
tymián 3 snítky
bobkový list 1 ks
vývar hovězí 500 ml
cca, silného, lze nahradit vývarem z pečených vepřových kostí + další na podlévání
worchestrová omáčka 2 PL
Na lepenici
brambory 1 kg
oloupaných, pokrájených
sůl
dle chuti
kmín
celý dle chuti
sádlo 1 PL
cibule 1 ks
střední, nadrobno
vepřové škvarky hrst
nasekané
zelí kysané 500 g
sáček, okapaný, vymačkaný a nakrájený
jarní cibulka
nasekaná a/nebo petrželka na ozdobení

1 Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem, tymiánem a bobkovým listem do většího pekáče.

2 Podlijte je pivem smíchaným s vývarem a worcesterskou omáčkou – vším najednou – a pomalu pečte v troubě při 150 °C asi 4 hodiny, až jsou ocásky měkké a maso se odděluje od kostí. Během pečení je přelévejte šťávou. Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso dalším vývarem nebo (až vám dojde) vodou.

3 Na lepenici uvařte brambory ve vodě se solí a kmínem doměkka. Mezitím na lžíci sádla osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prohřejte škvarky. Brambory sceďte, v hrnci rozšťouchejte, přidejte osmahnutou cibuli se sádlem i škvarky a nakrájené zelí, promíchejte.

4 Obrané maso podávejte s lepenicí ozdobenou jarní cibulkou a/nebo petrželkou, doplněné šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč