Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ocásek pečený na pivu

Luxusní jídlo z úplně obyčejných surovin obstojí i jako nedělní oběd.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT4H
Vaření 4:00
Maso Česká

Ingredience

    • 4 masité vepřové ocásky (mohou, ale nemusejí být nasekané)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 cibule, nakrájené nahrubo
    • 4 stroužky česneku, na plátky
    • 3 snítky tymiánu + 1 bobkový list
    • 500 ml tmavého piva
    • cca 500 ml silného hovězího vývaru nebo vývaru z pečených vepřových kostí + další na podlévání
    • 2 lžíce worcesterské omáčky

    NA LEPENICI

    • 1 kg brambor, oloupaných, pokrájených
    • sůl a celý kmín podle chuti
    • 1 lžíce sádla
    • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
    • hrst škvarků, nasekaných
    • 500g sáček kysaného zelí, okapaný, vymačkaný a nakrájený
    • nasekaná jarní cibulka a/nebo petrželka na ozdobení

Příprava jídla

1 Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem, tymiánem a bobkovým listem do většího pekáče.

2 Podlijte je pivem smíchaným s vývarem a worcesterskou omáčkou – vším najednou – a pomalu pečte v troubě při 150 °C asi 4 hodiny, až jsou ocásky měkké a maso se odděluje od kostí. Během pečení je přelévejte šťávou. Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso dalším vývarem nebo (až vám dojde) vodou.

3 Na lepenici uvařte brambory ve vodě se solí a kmínem doměkka. Mezitím na lžíci sádla osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prohřejte škvarky. Brambory sceďte, v hrnci rozšťouchejte, přidejte osmahnutou cibuli se sádlem i škvarky a nakrájené zelí, promíchejte.

4 Obrané maso podávejte s lepenicí ozdobenou jarní cibulkou a/nebo petrželkou, doplněné šťávou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dršťkové ragú z Večeře od kosti

Játrová polévka po čínsku

Hovězí jazyk po pekingsku

Terina z oháňky a líček

Stánino zimní minestrone

Přidat komentář