Javorové kuře na salátu

Javorové kuře na salátu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 617 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 42 g
Tuky 4 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zajímavou chuť získají kuřecí prsa díky marinádě z javorového sirupu. Přidejte salát a máte skvělou letní večeři.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
vykostěná, celkem zhruba 500 g, omytá, osušená
javorový sirup 3 PL
bio
1 PL
hrubá hořčice bio
pomeranč 1 ks
bio, nastrouhaná kůra + kolečka na ozdobu
sójová omáčka 1 PL
variace salátů
2 ks
chlebánek k podávání
1 Kuřecí prsa několikrát šikmo nařízněte. Javorový sirup, hořčici, kůru z pomeranče a sójovou omáčku promíchejte v míse. Marinádu vetřete do zářezů a maso do ní aspoň na 10 minut naložte.

2
Rozpalte gril a maso 5–6 minut po každé straně opékejte dozlatova, opéct můžete i plátky pomeranče.

3 Průběžně potírejte okapanou marinádou. Servírujte na opečeném chlebánku, ozdobené pomerančem a se salátovými listy.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit