Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Javorové kuře na salátu
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 640 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 42 g
Tuky 6 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavou chuť získají kuřecí prsa díky marinádě z javorového sirupu. Přidejte salát a máte skvělou letní večeři.

Suroviny

vykostěná, celkem zhruba 500 g, omytá, osušená
hořčice hrubozrnná 1 PL
nastrouhaná kůra + kolečka na ozdobu
sójová omáčka 1 PL
salát
různé variace
2 ks
chlebánek k podávání

Postup

1

Kuřecí prsa několikrát šikmo nařízněte. Javorový sirup, hořčici, kůru z pomeranče a sójovou omáčku promíchejte v míse. Marinádu vetřete do zářezů a maso do ní aspoň na 10 minut naložte.

2

Rozpalte gril a maso 5–6 minut po každé straně opékejte dozlatova, opéct můžete i plátky pomeranče.

3

Průběžně potírejte okapanou marinádou. Servírujte na opečeném chlebánku, ozdobené pomerančem a se salátovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín