0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Javorové kuře na salátu

Javorové kuře na salátu
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Javorové kuře na salátu

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 640 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 42 g
Tuky 6 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavou chuť získají kuřecí prsa díky marinádě z javorového sirupu. Přidejte salát a máte skvělou letní večeři.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
vykostěná, celkem zhruba 500 g, omytá, osušená
javorový sirup 3 PL
bio
hořčice hrubozrnná 1 PL
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra + kolečka na ozdobu
sójová omáčka 1 PL
salát
různé variace
2 ks
chlebánek k podávání

1 Kuřecí prsa několikrát šikmo nařízněte. Javorový sirup, hořčici, kůru z pomeranče a sójovou omáčku promíchejte v míse. Marinádu vetřete do zářezů a maso do ní aspoň na 10 minut naložte.

2 Rozpalte gril a maso 5–6 minut po každé straně opékejte dozlatova, opéct můžete i plátky pomeranče.

3 Průběžně potírejte okapanou marinádou. Servírujte na opečeném chlebánku, ozdobené pomerančem a se salátovými listy.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit