Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2528 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 160 g
Tuky 97 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Troška cukru ve vývaru podtrhne chuť vařené zeleniny.

Suroviny

vývar kuřecí 250 ml
víno bílé 250 ml
suché
celer 1 ks
řapík očištěný a překrojený
mrkev 1 ks
oloupaná a nakrájená nahrubo
šalotka 4 ks
oloupaná a rozpůlená
bobkový list 1 ks
kuřecí prsa 600 g
bez kostí a kůže
3 svazky
chřest oloupaný
pak čoi 2
mladé čínské zelí
sůl
cukr 1 kostka
Na zálivku
2 PL
limetková šťáva citronové, pomerančové
olivový olej 5 PL
sůl
javorový sirup 1 PL
lze vynechat
sezamová semínka 2 PL
opražené

1 Prvních šest ingrediencí dejte do hrnce a přiveďte k varu. Po 10 minutách vložte kuřecí prsa, počkejte, až začne tekutina opět vřít, a pak stáhněte plamen na minimum. Přikryjte poklicí a velmi zvolna 10 minut vařte. Stáhněte z ohně a nechte ještě 10 minut stát. Mezitím prošlehejte všechny suroviny na zálivku.

2 Maso vyjměte a uchovejte teplé. Zeleninu vyberte sítkem a vyhoďte. Do vývaru přidejte kostku cukru, případně trochu vody a sůl, a přiveďte k varu. Vložte chřest a vařte ho na skus 5–8 minut; záleží na síle výhonků. Chřest vyberte, krátce zchlaďte v vodě s ledem a nechte okapat. Nakonec ve vývaru asi 3 minuty povařte čínské zelí; rovněž ho krátce zchlaďte. Zelí, chřest a pokrájené kuře podávejte společně; vše přelijte zálivkou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit