Troška cukru ve vývaru podtrhne chuť vařené zeleniny.
Suroviny
1 Prvních šest ingrediencí dejte do hrnce a přiveďte k varu. Po 10 minutách vložte kuřecí prsa, počkejte, až začne tekutina opět vřít, a pak stáhněte plamen na minimum. Přikryjte poklicí a velmi zvolna 10 minut vařte. Stáhněte z ohně a nechte ještě 10 minut stát. Mezitím prošlehejte všechny suroviny na zálivku.
2 Maso vyjměte a uchovejte teplé. Zeleninu vyberte sítkem a vyhoďte. Do vývaru přidejte kostku cukru, případně trochu vody a sůl, a přiveďte k varu. Vložte chřest a vařte ho na skus 5–8 minut; záleží na síle výhonků. Chřest vyberte, krátce zchlaďte v vodě s ledem a nechte okapat. Nakonec ve vývaru asi 3 minuty povařte čínské zelí; rovněž ho krátce zchlaďte. Zelí, chřest a pokrájené kuře podávejte společně; vše přelijte zálivkou.