0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na paprice s máslovými noky

Kuře na paprice s máslovými noky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1818 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 111 g
Tuky 131 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika na víkend, tentokrát ve variantě pro jednoho hladového. Kuře na paprice s máslovými noky potěší všechny milovníky tradičních receptů. Je to jako návrat do dětství. 

Suroviny

velké, celá zadní čtvrtka
sůl
olej 1 ČL
máslo 1 ČL
cibule 1 ks
najemno nakrájená
paprika mletá sladká 1 PL
smetana ke šlehání 200 ml
mouka pšeničná hladká 2 ČL
Na noky
vejce 1 ks
máslo 1 PL
smetana 1 PL
muškátový květ 1 špetka
krupice 100 g
lze nahradit dětskou krupičkou

Postup

1

Kuře osolte. V kastrole rozehřejte olej a máslo, vsypte cibuli a opékejte ji doměkka.

    2

    Vložte maso a opečte ho ze všech stran. Potom maso odhrňte na stranu, cibuli posypte paprikou, a jakmile zpění, přilijte trochu horké vody; stačí tolik, aby bylo stehno potopené asi z poloviny.

    3

    Duste asi 30 minut na mírném ohni. Měkké maso vyjměte a uchovejte teplé.

    4

    Smetanu promíchejte s moukou a vlijte za stálého míchání do omáčky. Prošlehejte a mírně povařte 15–20 minut, aby omáčka zhoustla.

    5

    Na noky v misce ušlehejte máslo se špetkou soli a vejcem do pěny a postupně vmíchejte krupičku a smetanu.

    6

    Z hmoty tvarujte dvěma lžícemi proti sobě trojhranné noky (lžíce předem smočte ve studené vodě) a vkládejte je do vroucí osolené vody.

    7

    Vařte 10–15 minut a pak noky vyjměte děrovanou lžící.

    8

    Ze stehna stáhněte kůži (pokud chcete) a maso oberte z kostí. Omáčku přeceďte zpět na maso přes jemné síto, dochuťte solí a podávejte s noky.

    NĚCO NAVÍC

    • Kuřecí stehna s kostí jsou na dušení a omáčku nejlepší a maso je krásně šťavnaté.
    • Třené noky jsou hotové raz dva. Dají se také vykrajovat jednou lž ící přímo z misky, ale nebudou tak pěkné.
    • Pro změnu podávejte kuře na paprice s rýží, širokými nudlemi či jinými těstovinami.

    Související články

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2012/3

    Apetit magazín

    Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
    • Zdraví a výživa

    Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

    Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
    KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
    • Kvízy

    KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

    Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

    Obchod Apetit

    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    549 Kč
    357 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    259 Kč