Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na paprice s máslovými noky

Kuře na paprice s máslovými noky

4.4/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1818 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 111 g
Tuky 131 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika na víkend, tentokrát ve variantě pro jednoho hladového. Kuře na paprice s máslovými noky potěší všechny milovníky tradičních receptů. Je to jako návrat do dětství. 

Suroviny

velké, celá zadní čtvrtka
sůl
olej 1 ČL
máslo 1 ČL
najemno nakrájená
Na noky
vejce 1 ks
krupice 100 g
lze nahradit dětskou krupičkou

Postup

1

Kuře osolte. V kastrole rozehřejte olej a máslo, vsypte cibuli a opékejte ji doměkka.

    2

    Vložte maso a opečte ho ze všech stran. Potom maso odhrňte na stranu, cibuli posypte paprikou, a jakmile zpění, přilijte trochu horké vody; stačí tolik, aby bylo stehno potopené asi z poloviny.

    3

    Duste asi 30 minut na mírném ohni. Měkké maso vyjměte a uchovejte teplé.

    4

    Smetanu promíchejte s moukou a vlijte za stálého míchání do omáčky. Prošlehejte a mírně povařte 15–20 minut, aby omáčka zhoustla.

    5

    Na noky v misce ušlehejte máslo se špetkou soli a vejcem do pěny a postupně vmíchejte krupičku a smetanu.

    6

    Z hmoty tvarujte dvěma lžícemi proti sobě trojhranné noky (lžíce předem smočte ve studené vodě) a vkládejte je do vroucí osolené vody.

    7

    Vařte 10–15 minut a pak noky vyjměte děrovanou lžící.

    8

    Ze stehna stáhněte kůži (pokud chcete) a maso oberte z kostí. Omáčku přeceďte zpět na maso přes jemné síto, dochuťte solí a podávejte s noky.

    NĚCO NAVÍC

    • Kuřecí stehna s kostí jsou na dušení a omáčku nejlepší a maso je krásně šťavnaté.
    • Třené noky jsou hotové raz dva. Dají se také vykrajovat jednou lž ící přímo z misky, ale nebudou tak pěkné.
    • Pro změnu podávejte kuře na paprice s rýží, širokými nudlemi či jinými těstovinami.

    Související články

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2012/3

    Apetit magazín