0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na paprice s máslovými noky

Kuře na paprice s máslovými noky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1818 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 111 g
Tuky 131 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika na víkend, tentokrát ve variantě pro jednoho hladového. Kuře na paprice s máslovými noky potěší všechny milovníky tradičních receptů. Je to jako návrat do dětství. 

Suroviny

kuřecí stehna 1 ks
velké, celá zadní čtvrtka
sůl
olej 1 ČL
máslo 1 ČL
cibule 1 ks
najemno nakrájená
paprika sladká 1 PL
smetana ke šlehání 200 ml
mouka pšeničná hladká 2 ČL
Na noky
vejce 1 ks
máslo 1 PL
smetana 1 PL
muškátový květ 1 špetka
krupice 100 g
lze nahradit dětskou krupičkou

Postup

1

Kuře osolte. V kastrole rozehřejte olej a máslo, vsypte cibuli a opékejte ji doměkka.

    2

    Vložte maso a opečte ho ze všech stran. Potom maso odhrňte na stranu, cibuli posypte paprikou, a jakmile zpění, přilijte trochu horké vody; stačí tolik, aby bylo stehno potopené asi z poloviny.

    3

    Duste asi 30 minut na mírném ohni. Měkké maso vyjměte a uchovejte teplé.

    4

    Smetanu promíchejte s moukou a vlijte za stálého míchání do omáčky. Prošlehejte a mírně povařte 15–20 minut, aby omáčka zhoustla.

    5

    Na noky v misce ušlehejte máslo se špetkou soli a vejcem do pěny a postupně vmíchejte krupičku a smetanu.

    6

    Z hmoty tvarujte dvěma lžícemi proti sobě trojhranné noky (lžíce předem smočte ve studené vodě) a vkládejte je do vroucí osolené vody.

    7

    Vařte 10–15 minut a pak noky vyjměte děrovanou lžící.

    8

    Ze stehna stáhněte kůži (pokud chcete) a maso oberte z kostí. Omáčku přeceďte zpět na maso přes jemné síto, dochuťte solí a podávejte s noky.

    NĚCO NAVÍC

    • Kuřecí stehna s kostí jsou na dušení a omáčku nejlepší a maso je krásně šťavnaté.
    • Třené noky jsou hotové raz dva. Dají se také vykrajovat jednou lž ící přímo z misky, ale nebudou tak pěkné.
    • Pro změnu podávejte kuře na paprice s rýží, širokými nudlemi či jinými těstovinami.

    Související články

    Jak na to: porcování kuřete
    • Tipy a triky

    Jak na to: porcování kuřete

    Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...
    Jak vykostit kuře
    • Zajímavosti

    Jak vykostit kuře

    Už žádné rozhodování, zda kuřecí paličky, křídlo, nebo stehno. Naučte se zpracovat celé kuře.       ...

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2012/3

    Apetit magazín

    Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
    • Tipy a triky

    Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

    Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
    Nejlepší rajčatové saláty
    • Suroviny

    Nejlepší rajčatové saláty

    Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
    Jak správně uvařit vejce
    • Jak na to

    Jak správně uvařit vejce

    Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

    Obchod Apetit