0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na paprice s máslovými noky

Kuře na paprice s máslovými noky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1818 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 111 g
Tuky 131 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika na víkend, tentokrát ve variantě pro jednoho hladového. Kuře na paprice s máslovými noky potěší všechny milovníky tradičních receptů. Je to jako návrat do dětství. 

Suroviny

velké, celá zadní čtvrtka
sůl
olej 1 ČL
máslo 1 ČL
cibule 1 ks
najemno nakrájená
paprika mletá sladká 1 PL
mouka pšeničná hladká 2 ČL
Na noky
vejce 1 ks
máslo 1 PL
muškátový květ 1 špetka
krupice 100 g
lze nahradit dětskou krupičkou

Postup

1

Kuře osolte. V kastrole rozehřejte olej a máslo, vsypte cibuli a opékejte ji doměkka.

    2

    Vložte maso a opečte ho ze všech stran. Potom maso odhrňte na stranu, cibuli posypte paprikou, a jakmile zpění, přilijte trochu horké vody; stačí tolik, aby bylo stehno potopené asi z poloviny.

    3

    Duste asi 30 minut na mírném ohni. Měkké maso vyjměte a uchovejte teplé.

    4

    Smetanu promíchejte s moukou a vlijte za stálého míchání do omáčky. Prošlehejte a mírně povařte 15–20 minut, aby omáčka zhoustla.

    5

    Na noky v misce ušlehejte máslo se špetkou soli a vejcem do pěny a postupně vmíchejte krupičku a smetanu.

    6

    Z hmoty tvarujte dvěma lžícemi proti sobě trojhranné noky (lžíce předem smočte ve studené vodě) a vkládejte je do vroucí osolené vody.

    7

    Vařte 10–15 minut a pak noky vyjměte děrovanou lžící.

    8

    Ze stehna stáhněte kůži (pokud chcete) a maso oberte z kostí. Omáčku přeceďte zpět na maso přes jemné síto, dochuťte solí a podávejte s noky.

    NĚCO NAVÍC

    • Kuřecí stehna s kostí jsou na dušení a omáčku nejlepší a maso je krásně šťavnaté.
    • Třené noky jsou hotové raz dva. Dají se také vykrajovat jednou lž ící přímo z misky, ale nebudou tak pěkné.
    • Pro změnu podávejte kuře na paprice s rýží, širokými nudlemi či jinými těstovinami.

    Související články

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2012/3

    Apetit magazín

    5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
    • Poradna

    5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

    V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
    Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
    • Lidé a jídlo

    Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

    Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
    Jak na dokonalý vývar
    • Tipy a triky

    Jak na dokonalý vývar

    Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

    Obchod Apetit

    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    549 Kč
    439 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč