Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 23
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3035 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 424 g
Tuky 92 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
„Neodolatelnou chuť jídlu dodává hlavně kardamom, bez něj by to ani zdaleka nebylo ono,“ říká Hamida Rakim, kuchařka projektu Ethnocatering, které nás naučila tento tradiční afghánský pokrm.

Suroviny

olej 4 PL
nadrobno
kuřecí stehenní řízky 400 g
na velikost sousta
římský kmín ½ ČL
mletý
kari koření 2 ČL
sůl
mrkev 300 g
očištěná, na dlouhé tenké nudličky
rozinky 3 hrst
propláchnuté
rýže basmati 400 g
1 ČL
mletý kardamon

Postup

1
1 Polovinu oleje rozpalte ve větším pekáči a pak na něm doměkka osmahněte cibulku. Přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Přisypte kmín, kari a sůl, nechte rozvonět a pak zalijte dvěma hrnky vody; povařte 10 minut.

2 Mezitím zalijte rýži studenou vodou. V pánvi na zbytku oleje osmahněte mrkev, po pěti minutách k ní přisypte cukr, rozinky a kardamom a promíchejte. Nakonec směs z pánve i slitou rýži přidejte do pekáče ke kuřeti, dolijte hrnkem vody a dejte na čtvrt hodiny péct do trouby rozpálené na 180 °C.

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...