„Neodolatelnou chuť jídlu dodává hlavně kardamom, bez něj by to ani zdaleka nebylo ono,“ říká Hamida Rakim, kuchařka projektu Ethnocatering, které nás naučila tento tradiční afghánský pokrm.
1 Polovinu oleje rozpalte ve větším pekáči a pak na něm doměkka osmahněte cibulku. Přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Přisypte kmín, kari a sůl, nechte rozvonět a pak zalijte dvěma hrnky vody; povařte 10 minut.
2 Mezitím zalijte rýži studenou vodou. V pánvi na zbytku oleje osmahněte mrkev, po pěti minutách k ní přisypte cukr, rozinky a kardamom a promíchejte. Nakonec směs z pánve i slitou rýži přidejte do pekáče ke kuřeti, dolijte hrnkem vody a dejte na čtvrt hodiny péct do trouby rozpálené na 180 °C.
2 Mezitím zalijte rýži studenou vodou. V pánvi na zbytku oleje osmahněte mrkev, po pěti minutách k ní přisypte cukr, rozinky a kardamom a promíchejte. Nakonec směs z pánve i slitou rýži přidejte do pekáče ke kuřeti, dolijte hrnkem vody a dejte na čtvrt hodiny péct do trouby rozpálené na 180 °C.