Parmazánové kuře je opravdu výtečné. I brambory s octem ladí. Chcete-li ho podávat jako oběd, zdvojnásobte přílohu.
Suroviny
bílek
1
ks
parmazán
5
PL
jemně strouhaný
kuřecí prsa
4
ks
menší, bez kůže a kosti
brambory nové
400
g
na kostičky
mražený hrášek
140
g
pořádné hrsti lístků
vinný ocet bílý
1
PL
olivový olej
2
PL
sůl
pepř
Postup
1
Zahřejte gril na střední teplotu a pekáček vyložte alobalem či pečicím papírem. Bílek prošlehejte na talíři s trochou soli a pepře. Parmazán dejte na jiný talíř. Maso protáhněte bílkem, pak sýrem. Grilujte cca 12 minut dokřupava, jednou otočte.
2
Mezitím vařte brambory 10 minut, na poslední 3 minuty přihoďte hrášek, pak sceďte. Smíchejte se špenátem, octem, olejem, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, jezte s kuřetem.