Kuře plněné kozím sýrem a tymiánem

Kuře plněné kozím sýrem a tymiánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1962 kcal
Bílkoviny 238 g
Cukr 21 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tyhle kuřecí balíčky jsou přímo božské! Přesvědčte se.

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
zbavená kůže i kosti
kozí sýr 100 g
typ Crottin de Chèvre
tymián 1 ČL
a dvě až tři větvičky
slanina 4 plátky
olivový olej 1 PL
a na pokropení
cuketa 2 ks
nakrájená na tenká kolečka
rajčata 250 g
soudečková, pokrájená na plátky
sůl
pepř

Kuřecí prsa rozřízněte tak, aby se otevřela jako knížka, a na prkénku je po obou stranách několikrát stlačte kuchyňským válečkem. Kozí sýr rozdělte napůl. Každou z várek dejte na kuřecí maso, posypte lístky tymiánu a zarolujte. Vzniklé roládky ještě obalte slaninou – vždy po dvou plátcích.

Mělkou zapékací mísu nebo pekáček postříkejte olejem, na dno vyskládejte cuketové plátky a do rohů dejte rajčata. Lehce polijte olejem, posolte a popepřete. Navrch položte větvičky tymiánu, pak i kuřecí rolky.

Pečte 40–45 minut, aby byla slanina křupavá a zlatavá a cuketa měkká. Servírujte nejlépe s novými bramborami nebo čerstvým chlebem.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit