Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře plněné kozím sýrem a tymiánem
Kuře plněné kozím sýrem a tymiánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře plněné kozím sýrem a tymiánem

4.3/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1962 kcal
Bílkoviny 238 g
Sacharidy 21 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle kuřecí balíčky jsou přímo božské! Přesvědčte se.

Suroviny

zbavená kůže i kosti
typ Crottin de Chèvre
tymián 1 ČL
a dvě až tři větvičky
slanina 4 plátky
olivový olej 1 PL
a na pokropení
nakrájená na tenká kolečka
rajče 250 g
soudečková, pokrájená na plátky
sůl
pepř

Postup

1

Kuřecí prsa rozřízněte tak, aby se otevřela jako knížka, a na prkénku je po obou stranách několikrát stlačte kuchyňským válečkem. Kozí sýr rozdělte napůl. Každou z várek dejte na kuřecí maso, posypte lístky tymiánu a zarolujte. Vzniklé roládky ještě obalte slaninou – vždy po dvou plátcích.

2

Mělkou zapékací mísu nebo pekáček postříkejte olejem, na dno vyskládejte cuketové plátky a do rohů dejte rajčata. Lehce polijte olejem, posolte a popepřete. Navrch položte větvičky tymiánu, pak i kuřecí rolky.

3

Pečte 40–45 minut, aby byla slanina křupavá a zlatavá a cuketa měkká. Servírujte nejlépe s novými bramborami nebo čerstvým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín