Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2733 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 103 g
Tuky 227 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 4 ks
tmavá čokoláda 200 g
krystalový cukr 2 PL

Postup

1

Ve vodní lázni rozpusťte na kousky nalámanou čokoládu - čím lepší čokoláda, tím lepší pěna. Aby byla čokoláda tekutější, přidejte zhruba 50 ml smetany.

2

Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky, z bílků ušlehejte sníh. Pokud jste použili nějakou hodně hořkou čokoládu, přidejte přiměřeně cukru. Jestli máte čokoládu samu o sobě už dost sladkou, cukr buď úplně vypusťte, nebo přisypte jenom trochu. Zlatá střední cesta - dvě lžíce :-)

3

Žloutky rozmíchejte v rozpuštěné čokoládě až trochu vychladne. Zbylou smetanu ušlehejte do šlehačky. Všechny ingredience spojte dohromady - míchejte jemně, abyste udrželi ,,pěnovou" konzistenci, nejlépe to jde gumovou nebo plastovou stěrkou, ale kdyžtak to zvládnete i lžící nebo měchačkou.

4

Až vám vznikne jednolitá pěna, rozdělte do misek nebo skleniček a dejte alespoň na dvě hodiny chladit. Před podáváním můžete ozdobit hoblinkami čokolády, jahodou, bobečkem šlehačky... fantazii se meze nekladou :-)

Autor: zuz_anka

Apetit magazín