Suroviny
Postup
Ve vodní lázni rozpusťte na kousky nalámanou čokoládu - čím lepší čokoláda, tím lepší pěna. Aby byla čokoláda tekutější, přidejte zhruba 50 ml smetany.
Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky, z bílků ušlehejte sníh. Pokud jste použili nějakou hodně hořkou čokoládu, přidejte přiměřeně cukru. Jestli máte čokoládu samu o sobě už dost sladkou, cukr buď úplně vypusťte, nebo přisypte jenom trochu. Zlatá střední cesta - dvě lžíce :-)
Žloutky rozmíchejte v rozpuštěné čokoládě až trochu vychladne. Zbylou smetanu ušlehejte do šlehačky. Všechny ingredience spojte dohromady - míchejte jemně, abyste udrželi ,,pěnovou" konzistenci, nejlépe to jde gumovou nebo plastovou stěrkou, ale kdyžtak to zvládnete i lžící nebo měchačkou.
Až vám vznikne jednolitá pěna, rozdělte do misek nebo skleniček a dejte alespoň na dvě hodiny chladit. Před podáváním můžete ozdobit hoblinkami čokolády, jahodou, bobečkem šlehačky... fantazii se meze nekladou :-)