0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2733 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 103 g
Tuky 227 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 4 ks
tmavá čokoláda 200 g
krystalový cukr 2 PL

Postup

1

Ve vodní lázni rozpusťte na kousky nalámanou čokoládu - čím lepší čokoláda, tím lepší pěna. Aby byla čokoláda tekutější, přidejte zhruba 50 ml smetany.

2

Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky, z bílků ušlehejte sníh. Pokud jste použili nějakou hodně hořkou čokoládu, přidejte přiměřeně cukru. Jestli máte čokoládu samu o sobě už dost sladkou, cukr buď úplně vypusťte, nebo přisypte jenom trochu. Zlatá střední cesta - dvě lžíce :-)

3

Žloutky rozmíchejte v rozpuštěné čokoládě až trochu vychladne. Zbylou smetanu ušlehejte do šlehačky. Všechny ingredience spojte dohromady - míchejte jemně, abyste udrželi ,,pěnovou" konzistenci, nejlépe to jde gumovou nebo plastovou stěrkou, ale kdyžtak to zvládnete i lžící nebo měchačkou.

4

Až vám vznikne jednolitá pěna, rozdělte do misek nebo skleniček a dejte alespoň na dvě hodiny chladit. Před podáváním můžete ozdobit hoblinkami čokolády, jahodou, bobečkem šlehačky... fantazii se meze nekladou :-)

Autor: zuz_anka

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč