Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s krémem z ricotty se špenátem
Těstoviny s krémem z ricotty a se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s krémem z ricotty se špenátem

4.6/5 Počet hodnocení: 35
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1877 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 171 g
Tuky 100 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si lahodnou smetanovou omáčku bez zdlouhavého vaření. Ricotta ji odlehčí, nakládaný zelený pepř zas dodá tu správnou pikantnost. Těstoviny s krémem z ricotty a se špenátem je rychlé jídlo nenáročné na suroviny. A recept je jen ve dvou krocích.

Suroviny

ricotta 100 g
sůl
nakládaný pepř 1 PL
zelený
těstoviny 320 g
cannelli marchigiani
z jendoho citronu

Postup

1

Rozmíchejte 100 g ricotty se 100 ml smetany ke šlehání, osolte a přidejte zarovnanou lžíci nakládaného zeleného pepře, pomačkaného.

2

Na 2 lžících másla tuto směs zvolna ohřejte. Vmíchejte uvařené cannelli marchigiani nebo jiné trubky, 150 g mladých špenátových lístků a kůru  z 1 citronu, nastrouhanou zestrem. Míchejte ještě 2 minuty a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín