Připravte si lahodnou smetanovou omáčku bez zdlouhavého vaření. Ricotta ji odlehčí, nakládaný zelený pepř zas dodá tu správnou pikantnost. Těstoviny s krémem z ricotty a se špenátem je rychlé jídlo nenáročné na suroviny. A recept je jen ve dvou krocích.
Suroviny
ricotta
100
g
smetana ke šlehání
100
ml
sůl
nakládaný pepř
1
PL
zelený
máslo
2
PL
těstoviny
320
g
cannelli marchigiani
baby špenát
150
g
z jendoho citronu
Postup
1
Rozmíchejte 100 g ricotty se 100 ml smetany ke šlehání, osolte a přidejte zarovnanou lžíci nakládaného zeleného pepře, pomačkaného.
2
Na 2 lžících másla tuto směs zvolna ohřejte. Vmíchejte uvařené cannelli marchigiani nebo jiné trubky, 150 g mladých špenátových lístků a kůru z 1 citronu, nastrouhanou zestrem. Míchejte ještě 2 minuty a podávejte.